26 september Trinidad - Cloverdale

Door André en Thea Booi - A long time ago

De route gaat vandaag naar de laatste camping van onze reis. We blijven daar twee nachten en brengen daarna de camper weer terug naar Cruise America. Wheahhhh, dan is ons avontuur echt afgelopen!!

We vertrokken van Trinidad eerst richting het plaatsje Eureka. Het stadje gaat er prat op dat zij over de mooiste en kostbaarste victoriaanse houten huizen van de westkust beschikt. Dat wilden we dan wel eens met eigen ogen bekijken.

We parkeerden de campers, wat op zich toch iedere keer een kunst is om een plekje te vinden, en liepen naar........ja, waar naartoe? Er stapte een man in zijn auto waar ik naartoe liep en hem vroeg waar we deze beroemde huizen konden vinden. Oh, wat zijn Amerikanen toch vriendelijk en wat geven ze je toch snel het gevoel dat je interessant bent. Vaak krijgen we een compliment over ons Engels. Zo ook nu weer. Hij wees ons de weg en wij liepen de richting uit zoals hij ons had verteld. Na 5 minuten kwam hij weer aan en verontschuldigde zich dat hij ons niet meer verteld had. Hij was speciaal teruggereden om ons aanvullende informatie te geven. Geweldig!! Het was een eindje lopen maar we hebben inderdaad mooie huizen gezien, velen uit de 19e eeuw.

Daarna bij Starbucks koffie gedronken en weer terug naar de campers. We reden door naar de Redwoods, zoals ik al eerder vertelde, een bos met gigantisch dikke en hoge bomen. De weg door het bos heette Avenue of the Giants, dit zegt genoeg. De sequoia bomen zijn de oudste levende wezens op aarde. Zij kunnen 2000 tot 3000 jaar oud worden. Dat komt omdat hun weerstand tegen schadelijke stoffen groot is, het rossige hout stoot de insecten af. Zo zul je ook geen vogels in dit bos vinden.

Tussen deze giganten dronken we koffie. Na de lunch (boterhammetje in de open lucht) deden we nog snel een boodschap en gooiden we de tank weer vol. Dit was ook de laatste keer! We streken neer op een camping vlakbij Cloverdale. We staan op een mooie hoog gelegen plek en hebben dan ook een prachtig vergezicht over de heuvels en uitgestrekte bossen. Morgen een dagje zon en met het zwembad erbij, omzoomd door palmbomen, komen we de dag wel door.

Reacties

Coby Nijmeijer A long time ago

Wat is het geweldig! Je kunt goed merken datjullie het heerlijk hebben. Fijn hoor! Wij hebben ook groot nieuws, we hebben een tweede huis. Een houten huis in Geesteren op een prachtige plek. Dus als jullie terug zijn is er veel uit te wisselen. Liefs van ons beiden voor jullie zessen.

Coby en Eric A long time ago

Volgens mij hebben jullie de reis van jullie leven! Wat heerlijk om zo te kunnen touren en wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt!
Geniet nogh maar lekker van de laatste dagen! Liefs en big hug XX

annie en john A long time ago

zoals ook bij Wil en Leo de complimenten voor jullie verslag en prachtige foto.s
het staalt ervan af dat jullie het vreselijk naar de zin hebben,maar zal ook weer blij zijn als ze weer dichter bij zijn ,maak er nog wat moois van deze dagen,groetjes en liefs zus van wil,Annie
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!