op weg en aankomen

Door Ali&Ad Smits - 24-06-2011 04:39

23 juni, local 19:15u
Vancouver, Brits Columbia, Canada.

Eindelijk, na een hele lange dag kunnen we uitblazen in het hotel (Days Inn downtown Penderstr.) en de familie geruststellen.
Gelukkig hebben ze hier een snelle draadloze verbinding. Alleen knort mijn Firewall een beetje, en onze  magen natuurlijk. Gaan we straks oplossen bij het Waterfront want daar zitten we vlakbij.
Vanmorgen om 6:00u vertrok de shuttle van vdValk naar Schiphol, handig en stressless. (Als ik dit  opschrijf is het inmiddels 22 uur later). De intake verliep vlot, we waren natuurlijk weer veel te vroeg, dus  waren onze koffers in Canada weer bijna de laatste.
De overtocht wordt bijna routine. We kregen er ongevraagd een derde stoel bij omdat onze 3e man al snel verhuisde naar een stoel verder voorin. Heel prettig.
De baby van de club voor ons huilde en piepte  bij de minste of geringste tegenslag. Negen uur jammeren, dat wordt je wel zat. Kleine tegenvaller.

Bediening en catering waren goed bij Air Trans@t.
De landing was vlekkeloos, het weer best aardig. Alleen niet de beloofde shuttle service van het hotel.
Dus maar met de skytrain, metro dus, voor CA$8,75pp naar station Waterfront.
Het hotel was vlot gevonden, naast de lokale vestiging van Randstad.
Na een kleine opfrisser  meteen de stad in. Chinatown is sinds ons laatste bezoek in 1991 heel erg achteruit gegaan. Zelfs de lokalo's vonden het "not the place to be for you". Maar het blijven aardige mensen, je hoeft maar even  stil te staan en op je kaart te gluren of ze komen hun hulp al aanbieden.
Overigens,de wat sjiekere winkelstraat Robson heeft duidelijk geleden onder de recente "riots". Ging geloof ik over de uitslag van een of andere sportwedstrijd.
Nu zijn er heel wat winkelramen dichtgetimmerd met houten platen.
Tussendoor nog de Chinese Tuinen bezocht. Vernoemd naar dr. Sun Yat Sen, de eerste president van China na het verwijderen van de King-dynastie. Leter beetje in ongenade gevallen, mar nog steeds een held genoemd.

Na uren omzwerven belanden we toch op het Waterfront, en dat blijkt hier op 5 minuten lopen van het hotel te zijn.
We gaan nu eerst een kleine hap eten en dan is het mooi voor vandaag.

Reacties

Hans en Regina 24-06-2011 07:44 {{button-466}}

Hebben inmiddels ook je mail ontvangen van uit Canada. De eerste dus niet.
Fijn dat op een "kleinigheidje" na de reis heerlijk rustig is verlopen. Ik hoop dat jullie veel kunnen genieten van de rest van jullie reis.

groetjes Hans en Gini
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan