BC's birthplace & more

Door Ali&Ad Smits - 27-06-2011 18:43

26 juni, dag 5, alwéér Vancouver

Het is zondag, dus een beetje rustig op de weg, dachten we.

Vanmorgen eerst maar eens gekeken waar we gisteren het einde van een weg meemaakten. Dat bleek nogal simpel: waar eens een ferryverbinding was is nu alleen nog een aanlegplaats voor wat kleine vissersbootjes. Ook Canada zit in een dipje. Na de koffie hebben we ons daarom nog even naar het fort en het Centennial museum van Langley begeven.

Overigens staat de oeververbinding nog steeds op veel kaarten (en TomTom) aangegeven.

De camping Brae Island Fort zelf hoort bij de plaats Langley. Langley is ontstaan uit een plaatselijk fort, juist: Fort Langley, van de Hudson Bay Company. Wat bij ons de V.O.C. was. Hier is in 1858 het besluit van de Britse Kroon afgekondigd, dat het gebied ten westen van de Rocky Mountains een koloniale status kreeg. In feite was dat de stichting van de staat Brits Columbia. Dat Columbia zou overigens een naamgeving van queen Victoria herself zijn. In 1871 werd BC bij de toen sinds 1867 bestaande staat Canada gevoegd. [ www.pc.gc.ca/fortlangley ]

Dat soort wetenswaardigheden zaten we te herkauwen op de rit naar Capilano Road in Noord Vancouver. Daar is nl. aan de voet van de Lion’s Gate Bridge een camping. In 1991 waren we er ook neergestreken, dus dat helpt hè.

Omdat het wat drukker was dan gehoopt, zeg maar dat het vreselijk druk was, en vanwege wegwerkzaamheden ging het een groot deel niet harder dan 10, 15 km/uur.

Overigens, nog en leuke: Als je in een museum in grote rode letters het woord EXIT boven een deur ziet staan, wat denk je dan? Ojee, een nooduitgang!! Zo niet mijn reisgezellin. Die ziet “EXIT”, denkt dat ze naar buiten mag en drukt zo’n deur open!! Meteen gaan er allerlei alarmbellen rinkelen en lampen knipperen. De alleraardigste gastvrouw komt verschrikt en opgewonden aanrennen en Ali weet de climax te completeren door te zeggen: “Don’t worry, it was me!”  Die gastvrouw was vervolgens het volgende halfuur druk met allerlei noodhandelingen om de bewaking af te bellen en het bewakingssysteem te resetten. Later, als de bloeddruk weer normaal is weet ze ons te vertellen dat haar hetzelfde ook eens is overkomen: in Amsterdam!!!

Ali gaat dus nog een mooie toekomst tegemoet als gastvrouw in het historisch museum van Almelo, wat ik je brom.

Hier op Capilano RV-park, zitten we lekker te bekomen van de opwinding en de drukte, terwijl over de brug een constante stroom verkeer de lucht doet zoeven. Geen goedkope camping trouwens: CA€66 voor een overnachting zonder sewer.

Ali maakt een prima rijstdiner en ik doe de literaire boekhouding. Zo zijn de taken mooi verdeeld. Later op de avond nog een wandeling onder de stalen brug en dag 5 zit er weer op. Fotos invoegen is wat lastig, kennelijk moet de Tiogaserver eerst een foto helemaal accepteren voordat ie voor mij weer zichtbaar wordt. Houden jullie tegoed.

Tot later.

Reacties

Gini en Hans 27-06-2011 19:38

Nou de foto van de deur is in ieder geval erg duidelijk.

Maar dat brengt tenminste wel wat leven in zo'n museum. Gelukkig dat jullie er weer van bijgekomen zijn.
Het is vandaag wel heel erg warm zo'n 34-36 graden. Morgen voorspellen ze nog warmer en aan het eind van de middag onweer hagel ( voorspellingen doorsnee 5 cm) en nog meer narigheid en dan weer zo'n graag of 18-20.

Nou geniet maar van alle moois en tot de volgende keer.

Hans en Gini

Marjan 27-06-2011 21:32

Oh heerlijk: "“Don’t worry, it was me!” Ik zie het helemaal voor me. Geweldig.
Zoals Hans en Gini al schrijven: erg warm hier vandaag. De panelen hebben hier goed hun best gedaan. Meer dan 20 KwH in 1 dag :)bij ons. Bij jullie zal de meter dus ook wel flink achteruit lopen. (heb je weer wat terugverdiend van de dure camping ;))
Ad, nog een vraagje: weet jij een manier om alle foto's van dit weblog te bekijken? Hij shufflet ze namelijk en we krijgen per keer max. 5 foto's te zien. De foto van de deur kregen wij na 3 keer F5 te zien;)Misschien weet jij een handiger manier ;)
Hier nog 2 dagen bikkelen voor de kids en dan hebben ze het meeste wel gehad. Hoop dat er dan toch nog wat "mooiweerdagen" komen, zodat ze er ook van kunnen genieten. Tot de volgende ronde maar weer:)

Hetty Ouwerkerk 27-06-2011 21:51

Exit: Nou dat had mij dus ook kunnen overkomen. Ik moest wel even lachen.Nog 4 dagen school en dan heerlijk vakantie. 6augustus trouwt onze dochter,groot feest dus. Heel veel plezier verder,groet Hetty

Bea en Arie van Duijvenbode 01-07-2011 21:41

Ha wereldreizigers,
Ook wij genieten mee van alles wat jullie meemaken. Onze Finland reis was toch wel wat relaxter. Ad, alvast gefeliciteerd met je verjaardag, zondag! We merken wel dat je een jaartje ouder wordt: ben jij niet van de generatie die de (exit) deur nog voor een vrouw openhoudt?
Groetjes en geniet ervan!
Bea en Arie

Hans en Gini 02-07-2011 21:55

Ad van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. Wij nemen er 1 op je verjaardag.

Hans en Gini

Frans en Vroukje 03-07-2011 00:36

Hoi Ad,

Mooie verjaardag daar in Canada!?
Had een mooie foto geschoten van een canadese nummerplaat op een "Carbage car" in Westerbork nota bene met daarop 't bekende "Beautiful British Columbia" , maar ik kan ,m helaas niet uploaden. Dan maar zo. Maar een welgemeend gefeliciteerd en gebiet daar nog maar een tijdje.

Cees en Ida 04-07-2011 22:08

Hoi Ad en Ali.

Ad, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Iets te laat, maar niet minder welgemeend.
We zijn dus terug van vakantie en hebben het heel mooi gehad, ik heb een paar foto's gezien van jullie, en ik moet zeggen dat Canada wel wat van Noorwegen weg heeft of andersom, met die bergen en sneeuw en veel water.
Ook wij zijn inmense cruiseschepen tegen gekomen midden in een dorp, bijna op het dorpsplein, een heel zot gezicht.We hebben gelukkig mooi weer gehad, zag gister op het nieuws dat er in Kopenhagen overstromingen waren, terwijl wij daar vorige week heerlijk op ons gemak doorheen fietsten.
Op m,n verjaardag kreeg ik onverwachts bezoek van m'n zus in Kopenhagen, ik was erg verrast!
Wij gaan nog een paar dagen naar Soesterberg, dus voorlopig geen reactie, maar zodra we thuis zijn volgen we jullie weer verder.
Geniet van alles en heel veel plezier verder.

Hartelijke groeten Cees en Ida.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan