dag 6, 2 keer over de brug………

Door Ali&Ad Smits op

27 juni, 

Capilano RV-park heeft, volgens onze Nederlandse buren, de prijzen in een paar jaar tijd verdubbelt. Indian Territory, dus dat zou best kunnen. Het voordeel van een park als dit is dat veel RV-ers hier hun laatste nacht doorbrengen en dus van alles te dumpen hebben. Onder andere brandhout. Dat hebben we dus nu op voorraad.

Na het informatieve van gisteren vandaag een gevarieerde dag. We gaan naar het Capilano Park. Niet voor de beroemde Suspension Bridge, dat was in 1991, maar gewoon een wandeling doen. Eerst de boodschappen. We hebben nog van alles nodig en er is hier een dubbele Mall. Na 5 winkels hebben we het meeste binnen. De grootste uitgave deden we bij een one-dollar-shop. Daar was zo’n muur met allerlei kabels en stekkertjes en daar wordt ik erg hebberig van. USB-verlopen voor $1,50, waar vind je dat nog? Bij de BCAA (de ANWB op z’n Brits Columbiaans) wegenkaarten en campingboekjes opgedaan (“OH, what a nice card do they have at ee-ann-doubleyou-bee!”), verderop koffie met een cinnamonknoop genuttigd en bij de Liquer Store 1,5 liter wijn voor 13 dollar afgenomen.

Dan op naar Capilano. Door een bump in de weg valt Tom van het dashboard en belanden we op de oprit naar de Lions Gate Bridge. Vier kilometer verder, bijna middenin Vancouver, rechtsaf, drie keer links en vier kilometer terug. Binnen het kwartier 2 keer De Brug gedaan, wie doet ons dat na?

Parkeren met een RV bij Suspension Bridge met een RV blijkt onmogelijk. Verderop kunnen we gewoon het Park inrijden en parkeren. Wandelschoenen aan en dan ouderwets wandelen in een regenwoud. Aan het eind van de wandeling komen we bij het stuwmeer met de zoetwatervoorraad voor Vancouver e.o.

Het begint licht te regenen als we weer verder trekken naar een geschikte camping. De weg naar Porteau Cove Provincial Park ligt kort langs de kust en slingert alle kanten uit. Ali vindt het nogal eng, maar ik denk dat dat komt omdat de motor nogal gromt en giert als er weer een helling genomen moet worden. Daarnaast is deze bak nogal gevoelig voor zijwind en ook zou de vering best wat minder kunnen. Overigens, de weg ligt er prachtig bij. Hier is de laatste jaren best in geïnvesteerd.

De beheerder herkent ons als Nederlanders omdat de ouders van zijn vrouw uit
Utrecht komen. Ze zijn zelf aan het sparen voor een vakantie in Europa. Aardige man; CA$38 voor één nacht met stroom voor de RV. Als het spul staat lopen we een eindje langs de kust. Prachtig.

Terwijl het diner wordt bereid maak ik een bescheiden kampvuur. Allebei in één keer goed, dat doet deugd. Geen internet, geen telefoon, alles even opzouten en morgen verder.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden