Powell River

Door Ali&Ad Smits - 06-07-2011 05:45

4 juli ’11 en het was vandaag weer fantastisch mooi weer.

Om half elf de gratis ;-} ferry naar Saltery Bay genomen en daar het eerste BC park ingereden. Je kunt daar kamperen maar we hebben ons beperkt tot de Mermaid Trail. Een korte wandeling van (of naar) een rotspartij die lijkt op die in Kopenhagen. Alleen schijnt deze zeemeermin onder water te vinden te zijn.

Vandaar verder naar Powell River. Eerst nog een site of interest over de bewoning die hier al eeuwenoud schijnt te zijn.

Powell River is ontstaan midden 19e eeuw uit de pulpmill van McMillen-Bloedel, een enorm concern in hout- en papierproductie. Ten noorden van Victoria staat nog zo’n fabriek die je ook al van verre kunt ruiken. De oorspronkelijke woonwijk getuigt van een bloeiende industrie en stamt nog uit het begin van deze eeuw. Bepaalt geen kinderachtige woningen, veel met bay-view, al zijn er ook de nodige die gewoon millview en pulpsmell genieten. De drie kerken die de stichters van de fabriek voor het welzijn van hun medewerkers hebben laten neerzetten zijn nu als woning in particuliere handen omdat die medewerkers kennelijk hun geestelijk welbevinden niet meer in die kerken konden vinden.

Vanaf deze camping aan Willingdon Beach loopt een historic trail naar de fabriek. De route, van 1911-1918 een treinverbinding, is opgeluisterd met allerlei oude logging-machines. www.discoverpowellriver.com.

Toevallig loop ik vandaag in het T-shirt van Powell River USA, dat geeft duidelijk verwarring. Hoe verder we van Vancouver komen, hoe goedkoper de campings worden. Hier met full hookup slechts CA$27,- en dan krijg ik ook nog 3 dollar korting omdat ik 60-plusser ben. Zo wordt het nog leuk. Morgen is hier een grootse bikersmanifestatie en kunnen we niet terecht. Daarom zoeken we morgen een plek in Lund. Zoals wij dat op z’n Duits uitspreken wordt hier gewaardeerd vanwege de, kennelijk, local sound er van.

En nu weer zo’n prima klaargemaakte 1-pans maaltijd van Ali. Tot schrijfs.

Reacties

Ali&Ad Smits 06-07-2011 05:50

Nog niet iedereen heeft ontdekt hoe het met die foto's moet:
gewoon aanklikken en (be)kijken.
Als je muis ergens rechts (of links) boven de foto staat verschijnt een knopje om de volgende (of vorige) foto op te roepen.
groetjes
Ad

Hetty Ouwerkerk 06-07-2011 08:30

Nou ,Ali,dat Ad je nog steeds roemt voor het heerlijke eten na ruim 40 jaar huwelijk,mag toch heeeeeel bijzonder en lief genoemd worden hoor,hartelijke groet,leuke foto's en geniet maar verder.

Hans en Gini 06-07-2011 08:31

Toch nog een voordeeltje dan als je 60plus ben.
Maar voor wat de foto's betreft : je ziet alleen de willekeurige foto's die op dat moment naast je verhaal staan. Meer zie je er niet.
En dat zijn de foto's van het begin en de beroemde deur en de dame in het rood en Ali in het bos. Ik heb soms ook andere foto's gezien maar die zie ik nu niet meer terug. Vandaar.

groetjes uit Amersfoort

Marjan 06-07-2011 12:06

Ik heb Tioga gebeld over het bekijken van ALLE foto's, want zoals Gini al beschrijft: je ziet steeds willekeurige foto's, maar niet meer dan 5.
Ad, je kunt jouw instellingen aanpassen bij "bewerk blog" en dan helemaal onderaan staat: "toon fotoalbum in artikellijst". Als je dit op "ja" zet, dan kunnen wij in de linkerkolom met alle titels van je blog ook "bekijk foto-album" zien. Dan kunnen wij alle foto's zien die je hebt geplaatst en niet maar 5 zoals nu.
Hier alles ok. Ook met mijn rug ;) elke dag beetje beter.
Groeten
Marjan

Karina & Olaf and kids :) 06-07-2011 14:42

hoi lieverds

wat hebben jullie al weer fantastische plekken gezien geweldig.Pa nog gefeliciteerd met je verjaardag ;)
zouden jullie delink ook door willen sturen aan mij?
karinasmitsapestaartjegmai.com

trouwens die foto van dat mooie huis lijkt op het huis van pipi langkous zegt zoey hahahah
ik word trouwens doorgestuurd naar 't u.m.c. in groningen.......
verder hebben we de vakantie vandaag ook geboekt we gaan weer lekker met z'n allen naar de lepellaar bij callanstoog voor drie wkn

hopelijk gauw van jullie weer te horen knuffels van ons

Ali&Ad Smits 06-07-2011 18:21

Bedankt voor al jullie reacties, vooral namens mij, er zit best wat werk in en dus hoeft Ad niet af te wassen. Elk nadeel heb ze voordeel (Cruijff)
Alle functies staan (en stonden) op ja, dus .....
Je zou trouwens niet ALLE foto's willen bekijken, op de blog staat slechts een keurige selectie.

Marjan 06-07-2011 19:27

foto-album is nu zichtbaar in de linkerkolom :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan