Van Powell naar Lund

Door Ali&Ad Smits - 06-07-2011 18:29

5 juli 2011,  Stralend weer zou het worden en dat is helemaal gelukt. Als ik zie hoe de buien over jullie heen trekken ben ik niet jaloers. Het is jullie gegund.

Gisteravond kwamen er nog wat fietsfanaten de camping op. Eén groep in een formaat touringcar, de andere met iets van een (zelfs voor Canadese begrippen) grote paardentruck. In plaats van paarden of een auto kwam er uit de achterklep een bundel terreinfietsen. Ze sloten niet aan op het stroomnet (max 30Amp) maar lieten geregeld hun eigen generator draaien. Uit de onder/zij kleppen schoven laden met complete keukens en grootformaat barbecues. Het gaat vandaag een echt bike festijn worden. Powell River is een van de zeven plaatsen in BC waar het rondreizend circus z’n criteria draait.

Wij trekken wat verder naar Lund nadat we even het locale historic museum hebben bekeken: First Nations (hier nog indians genoemd), Houtwinning en verwerking (dosse of kwartier gezaagd blijft er nog zoveel over dat daarvan een enorme pulpindustrie floreerde. De op één na grootste producent van krantenpapier ter wereld stond hier), De deelname aan de Great War en aan WWII, toen de vrouwen het werk in de fabrieken overnamen. En natuurlijk de economische boom die Noord Amerika beleefde in de jaren 50/60. vijvermaaien

Bij onze 65 km lange tocht naar princess Louise Inlet was ons al verteld dat alle bomen die we zagen “second growth” zijn. Dat wil zeggen dat eind 19e en begin 20e eeuw tienduizenden vierkante kilometers bos zijn gekapt en verwerkt. Zoiets als onze gasbel, maar dan anders.

Hier in Lund ( www.lundbc.ca )staan we op een kleine, maar keurige camping. Full hookup CA$29,- + taxes. Een grascamping bij deze laatste plaats van enige omvang aan de Sunshine Coast. Highway 101 begint hier en eindigt ergens onderin Chili, 15000 km zuidelijker. Lund is eigenlijk meer een recreatieve havenplaats, ooit begonnen een paar Zweden hier een hotel. Daarmee zijn eigenlijk meteen alle locale hoogtepunten genoemd. Oh ja, er zit hier een kunstenares, Debra Bevaart, met Nederlandse (of Belgische) roots. Fraaie dingen in de Tug Ghum Gallery

Reacties

Marianne 07-07-2011 09:03

Lund? Klinkt als dat ene bergmeubel van Ikea ;).
Zag op internet een paar schattige zeehondenkoppies uit steen van de hand van Debra, leuk!
Zorg vooral dat je dat mooie weer houdt, hier is het miezeren :(
Have Fun!
Grt,
Marianne

Kootje 09-07-2011 12:23

Hoezo miezeren....het is hier (ook) heerlijk weer, zeker vanmorgen met het trimmen, altijd mooi, op zaterdagmorgen. Het is zonnig, met bloemkoolwolken op een achtergrond van hemels blauw, wat wil een mens nog meer...ja, op vakantie in Canada! Genieten jullie maar fijn, wij hier genieten van jullie verhalen!
Groeten en nog een mooie reis!
Kootje.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan