naar Vancouver Island

Door Ali&Ad Smits - A long time ago

7 juli 2011. De wekker loopt vroeg af vanochtend. Om zeven uur rijden we weg naar de ferry.

Ontbijten doen we straks op de boot. We zijn de eerste camper, het is nog rustig, voor $72 mogen we mee. Als snel verschijnen er meer gegadigden. Veel werklui en een grote tankwagen met aanhanger, een motorrijder en diverse fietsers en wandelaars. De ferry komt binnen en legt achterstevoren aan. Om 5 over 8 is ie leeg en mogen wij er op. Er staat een stevige wind en op dek lopen is geen pretje. Na 80 minuten zijn we in Comox (Botox zeg ik telkens weer). We rijden door naar Courtenay om daar regionale informatie op te vragen. Vooral campsites willen weweten want hoeveel brochures en andere informatie je ook opvraagt er is hier niemand, maar dan ook niemand, die een complete lijst of overzicht kan oplepelen van alle mogelijkheden. Staan er in een officiële folder slechts een of enkele sites vermeld, als je aan het rijden bent zie je om de haverklap aankondigingen van RV-sites, campsites etcetera. Andersom komt ook voor trouwens; dan kun je kilometers in de omtrek niet aan een plek komen.

Maar goed, het went. Downtown Courtenay telt wel 3 bij 3 blocs winkels, veel ervan op de laatste benen of dicht. Bij de chamber of commerce is al wat meer informatie te vinden. We belonen dat met een wandeling rond het naastgelegen vliegveld.

Dan op weg richting Nanaimo. Halverwege ligt Englishman River Park en dat is vandaag ons doel. Een eindje ervoor zien we een aankondiging van een boatlaunchplek, een picknickplek en een RV-site, linksaf dus. Daarna alleen maar bordjes voor de bootwerkers, maar verder niets niemendal over een picknickplek of RV-site. Treurnis.

Ook in 1991 stonden we op de Enlishman en de herkenning van de watervallen doet ons weer opleven. De trail er naar toe was net genoeg om de dag goed te maken.

De camphost laat nog even weten dat er best wat meer Nederlanders, of desnoods andere Europeanen, zijn site mogen bezoek. Hij is er helemaal klaar voor met prikbord en informatietent. Aardige man.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!