Buttle Lake - Port McNeill

Door Ali&Ad Smits - 13-07-2011 08:53

Dag 21: 12 juli 2011.

Gisteravond beland op BC camping Ralph River, bijna aan de zuidpunt van Buttle Lake. Hier waren we gelukkig niet de enige belangstellende. De camphost kwam persoonlijk afrekenen en had nog wat wandelkaarten voor ons. Je kunt hier via een vlak terrein naar het meer lopen. Prachtige vergezichten van de omringende bergen en op de terugweg een ontmoeting met een slang, een soort zwarte adder met een gele slingerstreep op de rug. 

Het kampvuur wilde niet echt goed branden en toen ging het ook nog eens regenen. Vroeg naar bed dus. Prima geslapen en vroeg weer op.

Dan is het toch nog 9 uur voor je weg bent. Om de zuidpunt van het (stuw)meer heen naar een metaalmijn waar ze koper, zink en goud winnen. Enorme installaties. Je rijdt dwars over het terrein heen en tussen de ronkende trucks naar de start van enkele wandelingen. Eentje van 5 uur laten we zitten; die is 6 km met een stijging van 1000 meter, teveel klauterwerk.

De wandeling naar Myra Falls doen we. Na 3 km redelijk stijgend bospad komen we bij een gezonde waterval. Uit nieuwsgierigheid lopen we een stukje verder, omdat het pad dat ook doet. Volgens Trix is er verderop weer een knik in de hoogtelijnen en dat duidt misschien op nog een waterval. Dat blijkt te kloppen, en wat voor een. Dát is dus Myra Falls. Het pad is goed verzorgd en prima onderhouden, maar een beetje onderweginformatie had geen kwaad gekund.

Om op te schieten vandaag in een ruk doorgereden naar Port McNeill. Had wel verder gekund maar de knollen waren wel op, en de benzinetank bijna leeg. Je krijgt al een rolberoerte bij de gedachte dat er alweer 120 liter (dikke 150 dollar) in verdwijnt en de benzine is hier in het noorden 10 cent duurder dan rond Nanaimo. Mooie camping gevonden bij een …….GOLFBAAN! Straks moet ik er thuis ook nog aan mee gaan doen.angry

Morgen richting Port Hardy en dan eerst nog wat rondkijken en lopen aan de oceaankant van de eilandpunt. De 14e gaan we cruisen. Hoe het loopt met internet weet ik niet. We zien wel.

Reacties

karina 14-07-2011 19:20

hey hallo lieve luitjes

en pa hoe smaakt de brinta hoeveel heb je ingeslagen? hahahhahaha.
het regent hier al van af gisteravond aan een stuk door lekker voor de tuin :p
jullie verhalen zijn weer even boeiend geweldiggg

ik zal proberen jullie op de hoogte te houden met oma belooft!
Olaf zit al enkele dagen in Frankrijk om precies te zijn woensdag was hij vertrokken gistermorgen even contact gehad hij kon niet aan het werk??????? zeer vreemd,hij zei tegen me er staan mensen te staken voor de poort van het bedrijf ..... oei oei DAT IS ERG VERVELEND zei ik nog ,ik vraag uiteindelijk aan hem zijn het er zooooo veeeeel dan dat je jullie niet naar binnen kunnen?????
waarop hij reageert.... nee karien 't zijn het maar 8......
SORRY IK MOET ME INHOUDEN OM NIET WEER TE GAAN LACHEN SORRY

tot laterssssss

Marjan 14-07-2011 21:36

Hallo Ad en Ali
Wij zijn terug uit Amersfoort. Jullie moeten de groeten hebben van Hans en Gini, van oma en van Willem.
We hebben oma de boodschap uit de mail doorgegeven :)Zie verder de mail. Groetjes
ook van Sander, Casper en Carlijn,
Marjan
oh en terwijl ik dit zit te typen heeft Sander de aannemer gebeld. We gaan beginnen!!!:)(na de bouwvak dus nog 5 weken om in te pakken en weg te gooien...)

Ali&Ad Smits 15-07-2011 07:11

Dat met die Binta gaat goed komen. Eén pak was wel genoeg. Op een van de andere blogs van Tioga staat een verslag van ene Jan Ouwerkerk. Zo zie je nog ens waar je vrienden blijven!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan