Prince Rupert e.o.

Door Ali&Ad Smits - 21-07-2011 08:40

Zaterdag 16 juli 2011. We maken ons vandaag niet druk met vroeg opstaan. Veel  anderen zijn alweer vertrokken, wij doen rustig aan. Terwijl Ali onder de douche staat belt John (van Grace) om een boodschap van Sander door te geven en te vragen of ze ons de 17e kunnen verwachten. Dat gesprek duurt niet zo lang maar ondertussen is mijn beltegoed wel opgebruikt en wordt het gesprek afgebroken.  Het internet blijkt hier te werken en en passant helpt de uiterst behulpzame campingbeheerder tussen het schoonmaken door om de puzzel met het opwaarderen van de telefoon te ontwarren. Hoogst irritant hoe overal ter wereld telefonische, maar elektronische “hulp”diensten de meest idiote vragen stellen en reclameboodschappen spuien en dan met allerlei locale begrippen de buitenlandse klant tot wanhoop weten te brengen.

Eerst maar eens ouderwets een regionaal museum bezocht. Vrij nieuw, in de vorm van een enorm Longhouse. Heel interessante collectie, een dag is dan te kort. Gelukkig hebben we de items over mining en logging al eerder ergens uitgelegd gekregen. Mooie indiaanse kunst, ook in moderne uitvoering trouwens: glas, acryl en metaal tegenover oud hout en bewerkte bevervellen met opgestikte kralen. De koffie drinken we op de Cow Bay. Het meisje van de afrekening heeft een Nederlandse zwager en krijgt het woord “gezellig” uitgeschreven en uitgelegd. Ook moeten we op een door haar getekend kaartje van nederland inkruisen waar we wonen.

Nog even een wandeling langs de haven en landinwaarts een parkje, beschut aangelegd in een kleine bergkom:  de verzonken tuin, en daarnaast het Courthouse. Als haven voor in- en uitvoer en met bootlui van zoveel verschillende nationaliteiten was het van belang strikt de britse orde te handhaven.

Na de boodschappen bij Safeway toch maar even weer volgetankt bij Esso (alweer voor €66,00 slurp) en dan op weg.  Aan de rand van de stad is nog een park met een tweetal “leerzame” wandelingen naar de rivier: de Butze Rapid Trails. Na anderhalf uur komen we geheel gelaafd weer bij de RV terug.
Nu naar Port Edward en The Cannery.  De toeristische gidsen geven geen adressen op dus we gokken de verkeerde straat en komen heel ergens anders bij een steenfabriek uit.

Als we dan de weg naar Port Edward hebben gevonden en de  weg naar de Cannery 5 km verderop hebben gevonden  is het terrein gesloten. Da’s wel jammer. Voor een Historical Site ziet het er aardig vervallen uit maar misschien moet de grote update nog komen.  Het bord aan de straat en de inblikmachine zien er al ronkend interessant uit. Nog wat foto’s en dan maar weer terug, langs Prince Rupert op weg naar het oosten. We zien een BC camping, Prudhommes, en rijden er op.  We nemende plek 16, de laatste vrije, want het is zaterdag en overal staan nu de uitgebreid weekend vierende  Canadezen. Deze keer zijn ze heel wat rumoeriger dan anders, dit lijkt meer een  veld met Nederlanders, maar er gaat niks verkeerd en wat dan nog. We staan op 100 meter van het meer waarop volop plezier gemaakt wordt. Het weer was vandaag wel goed, nu het avond is gaat het zachtjes regenen. Bedtijd.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan