Naar Smithers

Door Ali&Ad Smits - 21-07-2011 08:48

Zondag 17 juni

Dit wordt een dag van een lange ruk oostwaarts.  Via Terrace en Morristown naar Smithers. De weg is eindeloos lang en het regent zo nu en dan flink. Je zou geen bewoning verwachten maar hier en daar zie je borden met [For Sale] van een of ander agrarisch perceel of een woning. Je kunt je er wat bij voorstellen.In Terrace staan we op een parallelweg met een kop koffie en vragen ons af waar Terrace nu begint, zo te zien heeft het wel drie kernen. Het is zondagmorgen, dus erg rustig. In een winkelstraat maakt Ali wat foto’s van beschilderde ijsberen, die hier als stadsmascottes de toerist moeten opvrolijken. Verkeerde dag voor onze confrontatie met Terrace, wij gaan door.

Later, veel later, geeft Morristown nog minder prikkels voor een stadswandeling; zal helemaal aan ons liggen, en aan het weer want het regent nog steeds.

Even voor  Smithers gaan we van de weg voor een oriëntatie. Tom kan de Tremont Road niet vinden. We rijden naar de Info. Het meisje weet die straat ook niet en Ali mag opbellen.  Het blijkt Fremont Road te zijn, en dat ligt, weet het meisje bij het meer, even langs het vliegveld terug. Nu blijkt het een fluitje van een cent en 10 minuten later staan we bij John en Grace op de stoep.

Ontvangst is allerhartelijkst. Al gauw vliegen de verhalen en foto’s over en weer. Gelukkig is er ook tijd om wat te eten. Het huis is prachtig, veel ruimte en een basement ter grootte van flink appartement. Van alle gemakken voorzien zitten wij later op de avond uit te kijken over het meer.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan