Wells Gray Park

Door Ali&Ad Smits - 22-07-2011 18:23

Woensdag 20 juli 2011.

Bij de ingang van deze camping staat dat er iemand langs komt om de campfee op te halen; er zijn nl. geen zakjes beschikbaar om je zelf aan te melden. Als wij om 9 uur wegrijden om te dumpen is er nog niemand geweest en we kunnen ook geen camphost o.d. ontdekken. Op de dumpplek is een kastje waarin je met de geschikte enveloppen je dumpfee kunt betalen. Nieuwe lege zakjes zijn er niet en de kennelijk gebruikte zakjes zijn al opengescheurd en leeggehaald. Voelt helemaal niet goed, maar wij gaan verder niet op mooi weer zitten wachten.

Volgens de krant gaat dat mooie weer binnenkort gewoon er komen;  vandaag en morgen zijn er nog volop buien met zo nu en dan een gaatje zon. Volgens diezelfde krant is in Metro Vancouver, waarin alle gemeenten in de regio Vancouver samenwerken op het gebied van Infra en Voorzieningen, het licht aangegaan. Er moet een Sky Train komen. Kennelijk heeft men gehoord dat Almelo heeft afgehaakt en politici zien hun kans schoon om Almelo voorbij te streven in de strijd Groenste Stad van 2020. Daar berichtte ik onlangs al over. Een ander pareltje is de pro-bike tax: 2 cent opslag op de benzine om veilige fietsroutes door de stad te creëren, vooral voor vrouwen dan.

En wij? Wij doen niet aan die onzin, we reizen gewoon verder. De eerste stop was in McBride, vernoemd naar de oprichter-achter-de-schermen van de Conservative Party. Het heeft een treinstation, ook passagiers, een honkbalterrein en het is, zo te zien, een belangrijke centrum van Jehova Getuigen en Zevende Dag Adventisten. Hoe dan ook, het was er  prachtig weer en we konden onze koffie drinken op bankje bij een ruim bemeten jeugd- en kinderspeelterrein middenin het dorp.

We konden het niet over ons hart verkrijgen om er te tanken. Dat deden we in Valemont na de  lunch. Vanwege de aankondiging “Best Burgers in BC” zijn we ook gestopt in Avola, een plaatsje van niks. Er is een stroomverdeelstation en de bibliobus komst er minstens een keer per maand. Dat deed ons vermoeden dat ook de Burgers niet wat konden zijn.

Het was best weer een lange rit. Gelukkig gaat het 2e deel door een open landschap met aan weerzijden in de verte hoge bergen. Veel aangenamer dan dat je tussen 2 rijen groene en bruine bomen doorrijdt. Aangekomen in Clearwater, bij de Info, spreken we  mensen uit Nijkerk, de vader in het gezelschap bleek bevriend geweest met Jan Hols. Het gezin doet West Canada in 12 dagen. We wensen ze veel succes.

De komende dag en 2 nachten bemoeien we ons met Wells Gray Park, een van de grotere parken in BC, ontstaan in 1939, bedekt nu 540.000 hectare land; hoofdingang via Clearwater, wat dit jaar zijn 50 jaar bestaan viert. Voor een beetje vertier moet je wel 50 à 65 km het park inrijden maar dan krijg je ook wat.  Vier grote BC-campgrounds voor RV’s en meerdere particuliere sites, tientallen “Wilderness” sites, boat launches en fishing places. Tientallen grote watervallen in de toeristenklasse Niagara & Athabasca, we noemen de Spahat Falls (in een 300 meter diep ravijn), Moul Falls, Dawson Falls (3-traps), de Helmcken Falls (141 meter), de Dragons Tongue (verborgen en alleen te voet bereikbaar, maar volgens ons wel de mooiste) en de Osprey Falls. Tientalle korte en lange hikes en trails, maar ook een tiental bergtoppen van meer dan 2000 meter. En MUGGEN? Miljarden!!!

De camping bij het golfresort oogt niet vriendelijk, dus gaan we naar de buren ernaast bij de lodge.  Diezelfde avond nog de Helmcken en de Dawson Falls bekeken. Als we verder het park in willen komen we over niet geasfalteerde wegen en zouden we moeten lopen ;-}

Voor vanavond is het genoeg. De internet is beperkt tot wat email ophalen en kleine berichten naar de blog doen. Het zal de komende nacht aan een stuk door regenen.

Reacties

Marjan 23-07-2011 11:36

Ondanks het beperkte internet, de verhalen worden wel gelezen hoor! Heerlijk. De foto's zien we later wel :) Hopend op mooi weer voor jullie en voor ons, groeten
Marjan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan