Nog even dan: Wells Gray

Door Ali&Ad Smits - 24-07-2011 07:16

Donderdag 21 juli 2011. Goedemorgen Nederland. Ondanks de regen heb ik prima geslapen. Damp hangt boven de bomen en aan de overkant staan paarden tot en met de sokken in de modder. Het zal vandaag niet het mooiste weertje worden, maar dat betekent dat de watervallen ook hun best zullen doen.

Er dreigt een ecologische ramp in dit deel van de wereld: de FIR BEETLE is bezig om zo’n beetje alle den-achtigen (firs) om zeep te helpen. De boom is al ten dode opgeschreven als de kever zelf al weer wegvliegt, te hoog om met vliegtuigen te bestrijden, op zoek naar andere bosgebieden. Men praat over tientallen procenten van het BC bomenbestand. Nu we dat weten zien we de verschijnselen in al zijn omvang aan de beboste bergwanden om ons heen. Kappen kan, maar het levert veel minder op (voor 3e rangs hout of voor pulp). Zowel in de Coastal Mountains als in de Rockies gaat de bosbouw een zware tijd tegemoet.

Veel gewandeld vandaag, klauteren en andere enge dingen doen om bij de mooiste watervallen en stoomversnellingen te komen. Zie de blog van gisteren. Deze schrijf ik als het alweer avond is. Opgevreten door de muggen, doodmoe van de inspanningen en vol van de opgeslagen beelden gaan wij nú

Slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan