Nog even dan: Wells Gray

Door Ali&Ad Smits - A long time ago

Donderdag 21 juli 2011. Goedemorgen Nederland. Ondanks de regen heb ik prima geslapen. Damp hangt boven de bomen en aan de overkant staan paarden tot en met de sokken in de modder. Het zal vandaag niet het mooiste weertje worden, maar dat betekent dat de watervallen ook hun best zullen doen.

Er dreigt een ecologische ramp in dit deel van de wereld: de FIR BEETLE is bezig om zo’n beetje alle den-achtigen (firs) om zeep te helpen. De boom is al ten dode opgeschreven als de kever zelf al weer wegvliegt, te hoog om met vliegtuigen te bestrijden, op zoek naar andere bosgebieden. Men praat over tientallen procenten van het BC bomenbestand. Nu we dat weten zien we de verschijnselen in al zijn omvang aan de beboste bergwanden om ons heen. Kappen kan, maar het levert veel minder op (voor 3e rangs hout of voor pulp). Zowel in de Coastal Mountains als in de Rockies gaat de bosbouw een zware tijd tegemoet.

Veel gewandeld vandaag, klauteren en andere enge dingen doen om bij de mooiste watervallen en stoomversnellingen te komen. Zie de blog van gisteren. Deze schrijf ik als het alweer avond is. Opgevreten door de muggen, doodmoe van de inspanningen en vol van de opgeslagen beelden gaan wij nú

Slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!