Laatste opstelplaats

Door Ali&Ad Smits - 27-07-2011 21:12

Maandag 25 juli 2011. Lijkt een dag als alle andere te worden, maar dat hebben we weten te voorkomen.

Rustig opgestaan, ontbijten, optuigen en op weg. Eerst maar weer eens rondkijken in dat beroemde Stanleypark. Een park naar een lumineus idee van een parkwachter, waarmee een mogelijk ontstond als die groepen mensen die telkens weer aangaven zich er te willen vestigen, sommigen deden dat al  honderden jaren, buiten het terrein te kunnen houden. Dat “vestigen” in vroeger jaren was overigens meestal na een begrafenis. Het park zelf heeft de grootte van een flinke stad en sluit nadloos aan bij Downtown Vancouver. Voor $10 mogen we de wagen de hele dag ergens geparkeerd houden, je bent dan fijn een dagje onder de pannen. www.stanleypark.com Ondanks de altijddurende spits op de brug zijn we er toch vlot over. Omdat het nog vroeg is en maandag is het lekker rustig.

Halverwege de middag besluiten we toch nog even naar Gastown te wandelen, je komt dan langs het Waterfront en CanadaPlace. Veel bijzondere winkeltjes à la chinatown maar ook winkels met de modernste couture, footware en meubelen. Bij de laatste staan dingen die ons wel aanstaan, ook qua beprijzing. De jade- en indianenwinkels zijn ook aantrekkelijk. Ali beperkt zich tot een viertal bijzondere placematten bij de design-woonwinkel, daarbij is het transport tenminste geen probleem. Ergens hebben we toch het gevoel dat het getoonde meubilair kopieën van echte stijldesign is, voor die prijzen zie ik zelfs Bouvrie niet achter de tekentafel gaan zitten.

Na de terugwandeling gaan we dwars door spitsend Vancouver richting Delta. Tom zoekt een RV-camping “in de buurt”. Dat blijkt of ver weg, of aan de verkeerde kant van een brug die we niet mogen nemen, of een bedrijf wat niet (meer) bestaat. Volgende keer dat toch beter voorbereiden. Uiteindelijk, na de nodige stressvolle overwegingen, komen we op de site van de camping bij de ferryplek voor Tsawassen te zijn. Goede plek, daar niet van. Van het verjaardag vieren met koffie en gebak is dus niets gekomen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan