laatste dag is morgen

Door Ali&Ad Smits - 27-07-2011 21:14

Dinsdag 26 juli 2011. Als julie dit kunnen lezen zijn we al bijna weer in Amsterdam, maar het hoort bij het verhaal:

De grote opruim- en schoonmaakdag. Brandhout laten we achter. Opgespaarde papieren, op zich reuze interessant maar bij elkaar toch een kilootje of 10, gaan met de lege flessen, oude handdoeken etcetera in de bak. De tassen worden volgepakt en ik heb het idee dat het met de kilo’s mee gaat vallen; Ali twijfelt ernstig. Het sewerdeel wordt doorgespoeld en geleegd.

Bij een shabby tankstation nog voor $15 bijgetankt. De ATM weigert uit te betalen. Het inleveren zelf is een routineklus. Ali’s schoonmaakwerk wordt nauwelijks opgemerkt, de gebroken sleutel is geen punt en klaar is ie. Bijna worden we nog voor $60 dollar getild, altijd goed om zelf even globaal vooraf uit te rekenen wat je moet bijbetalen.

Daarna met een taxi voor $37 + fooi naar het hotel gebracht. We hebben de spullen achtergelaten en ons naar downtown Richmond laten brengen met bus en skytrain (de metro die vanaf de Fraser bovengronds beweegt. Een reuze aardige buschauffeur helpt ons bijzonder op weg door precies te vertellen waar we uit-, in- en overstappen moeten. Hij mag geen papiergeld aannemen en eigenlijk ook geen Dutch people vervoeren. Maar omdat Ali zo leuk met hem kan kletsen en zijn shift nog maar net begonnen is…….

Richmond lijkt me één grote slaapstad vol gepensioneerden en Aziaten. Het bruisend hart is een grote mall, diverse hotels met grote namen, een prachtig wandel- en sportpark en het eindstation van de skytrain. Toch wel leuk om het eens opgesnoven te hebben.

In een alleraardigst Indiaas Restaurant hier om de hoek hebben we heerlijk gegeten. Ook hier vriendelijkheid alom. Deze goede herinnering pakken ze ons niet meer af.

Op www.yvr.com gegeken of de vertrekvlucht TS330 nog klopt, jawel. Dan maar uitgebreid in bad, blog bijwerken, fotos vna de camera’s en gebackupped op stick. Morgen om 10 uur met de shuttlebus naar het vliegveld en om 13:15 locaal fijn vliegen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan