weer thuis

Door Ali&Ad Smits - 29-07-2011 10:59

Donderdag 28 juli 2011

We landen op een mistig Schiphol. Binnen een kwartier staan we voor de pascontrole en daar heeft iemand bedacht dat het met twee loketten moet kunnen. Zuchtend over zoveel overlast komen er na tien minuten nog twee douaniers bij. Dat scheelt wel. Nu is er ook een loket voor EU-burgers, maar wij staan in de verkeerde rij. De luchtreiziger anno 2011 moet wel van lopen houden want pas na een fikse ochtendwandeling staan we eindelijk bij kofferuitgifte 23, waar natuurlijk geen bagagekarretjes staan. Op Schiphol zijn we niet zo van dat klantvriendelijke.
Wachten, lang wachten. Eindelijk, eindelijk begint de band koffers uit te spugen. Eén van de eerste is onze kleine grijze, dat geeft moed. Helaas, de andere twee komen pas als twee-na-laatste, bedenk het en we zullen het u moeilijk maken. Triest en eenzaam staat er nu nog een mevrouw bij de band met twee tassen, ze komt er nog een te kort maar de band is gestopt. Ali spreekt haar opbeurend toe; in geen velden of wegen iemand van de luchthaven om te kijken of er ook iets te verbeteren valt of misschien iemand geholpen kan worden.
Bepakt en bezakt voor een volgende reeks wandelkilometers. De karretjes mogen niet mee het treinperron op. Dus slepen we alles in de lift. Al snel komt de trein, die ook al niet ingericht is op mensen met veel bagage (we hebben het over een aansluiting voor luchtreizigers hè).  In Buitenvelderd stappen er twee mensen in met fietsen, die natuurlijk een plek moeten krijgen daar waar wij onze bagage hebben gestald. Wordt onderling geregeld. In Hilversum stapt er nog een wielrijder in. De jongeman van een van de eerste fietsen (zelfgebouwd!) helpt ons in Amersfoort om onze bagage in de trein naar Enschede te krijgen: chapeau!
In Almelo staat een deel van onze kinderschaar klaar voor de laatste kilometers. Ze hebben hun best gedaan er een feest van te maken. Tuin is bijgewerkt en terras is ingericht om neer te vallen. Er zijn broodjes, dranken en koffie en: de auto staat afgespoeld te glimmen! (Niet om jullie jaloers te maken hoor). Als ze na een paar gezellige uurtjes vertrekken begint het grote opruimen en ordenen. Bezig blijven om de jetlag te voorkomen, zo maken we een dag waarin we 30 uren achtereen op zijn.
Maar dan is het ook wel gebeurd. Om half elf liggen we in bed en binnen 5 minuten ………..
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan