Zondag 5 juni 2011

Door Wim Morgenrood - A long time ago

Vanmorgen waren we heel vroeg wakker. Onze ingebouwde wekker (en nog de Nederlandse tijd) zorgde ervoor dat we vroeg op waren. Gelukkig was er al vanaf 7 uur ontbijt (nou ja, ontbijt....Continental breakfast is nou niet echt wat wij ontbijt noemen) zodat we een lange dag hadden.

Om half 10 zaten we al in de bus richting "downtown" Halifax. Op advies van het hotel zijn we met de Ferry naar de overkant gevaren. Was inderdaad leuk om te doen. Eerst wat gelopen langs de boulevard, de z.g. "Harbourfront". Halifax is een echte havenstad. Je kon er ook rondvaarten maken maar dit hebben wij niet gedaan. Na een hapje eten zijn we verder de stad in gelopen. Halifax heeft veel oude gebouwen maar er staat ook veel nieuwbouw tussen. Je kan zien dat Halifax in de oorlog een grote rol heeft gespeeld.

Omdat het mooi weer was (en we hadden onze wandelschoenen aan) kregen we het plan om lopend naar het hotel terug te gaan. Lopend zie je toch altijd veel meer dan wanneer je in een bus zit. We zijn over de Macdonalds brug gelopen en dit was zeker de moeite waard. Op de terugweg nog wat boodschappen gedaan (ja, hier zijn de meeste winkels op zondag altijd open) en  kwamen we aan het eind van de middag weer in het hotel aan. Voorlopig hebben we weer genoeg "stad" gezien en gaan we morgen de camper halen. Dan gaat eigenlijk pas de echte reis beginnen! Hopenlijk hebben we snel weer internet anders zal het even duren voordat we weer in de lucht zijn. We weten nog steeds niet welke kant we eerst op gaan maar dat komt vanzelf.

Reacties

Gerda A long time ago

Echt leuk om jullie zo te volgen! Veel plezier en kijk uit voor beren en zo.....

Joanne A long time ago

Hi Irene: We are planning on meeting up with you on the Saturday in Toronto. I will book the airport hotel, best Western. I'm sure we'll talk somewhere along the way. Enjoy your exploring!!

Ingrid Morgenrood A long time ago

Hey Pap en Mam, Alles goed?
Hoe is het weer daar? Inmiddels de camper al opgehaald neem ik aan? Nachtje bij Julie logeren ging goed, Julie heeft goed geslapen, ik iets minder...Last van muggen. Ben helemaal lek gestoken :( Ik ga op Julie's verjaardag waarschijnlijk ook daar slapen, dan heeft Monique nachtdienst. As donderdag ga ik Julie ophalen van het kdv. Gaan jullie as zaterdag met Tim en Joanne afspreken? Doe ze maar de groeten. Veel plezier nog en kijk uit voor de beren!! Xx Ing
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!