Donderdag 9 juni 2011

Door Wim Morgenrood - A long time ago

De dag begon mistig maar dit klaarde gelukkig snel op. We hebben vandaag mooi weer nodig want we willen de walvissen gaan bekijken. De parkranger heeft ons Pleasent Bay aanbevolen dus dat gaan we eerst maar proberen. Bij Captain Mark's Whale and Seal Cruise kan je in een Zodiac de zee op. Dit lijkt ons wel wat. Gelukkig varen ze wel vandaag en we hebben besproken voor 12.00 uur. Eerst zouden we de enige passagiers zijn maar op het laatste moment komt er toch nog een stel bij. De Zodiac heeft een motor van 130 PK dus we zaten snel op zee.  Al Al

Al snel zagen we de eerste walvissen. Een school van Pilot Whales zwommen rondom onze boot. Geweldig! Maar dit waren nog kleintjes dus we gingen verder de zee op. We hadden geluk want even verder op zwommen 4 grote walvissen de z.g. Humpback Whales. Je kon ze ook onder water zien maar wanneer ze boven kwamen zag je pas hoe groot ze waren. Deze walvissen zijn ongeveer 45 ton. Het was echt een belevenis dit we niet hebben willen missen! Als toegift zagen we op de terugweg ook nog een paar zeehonden. Het was net of we mazzel zagen zwemmen!

We zijn de Cabot trail verder gereden en deze gaat over in de Ceilidh Trail, allemaal langs de kust. In Cheticamp wat boodschappen gedaan om daarna een camping op te zoeken. Dit viel deze keer niet mee want we zijn uiteindelijk beland in West-Mabou maar toen was het inmiddels al 19.00 uur, Gelukkig is het lang licht. Maar het was nog steeds schitterend weer dus toch maar weer een vuurtje gemaakt om wat vlees op te bakken.

Reacties

Hetty A long time ago

Wouw, die staart van de walvis. Jeetje dat is wel een hele belevenis. Ben jaloers....

jan A long time ago

vette rib en een mooie haring in het water gr
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!