Donderdag 9 juni 2011

Door Wim Morgenrood - 10-06-2011 15:14

De dag begon mistig maar dit klaarde gelukkig snel op. We hebben vandaag mooi weer nodig want we willen de walvissen gaan bekijken. De parkranger heeft ons Pleasent Bay aanbevolen dus dat gaan we eerst maar proberen. Bij Captain Mark's Whale and Seal Cruise kan je in een Zodiac de zee op. Dit lijkt ons wel wat. Gelukkig varen ze wel vandaag en we hebben besproken voor 12.00 uur. Eerst zouden we de enige passagiers zijn maar op het laatste moment komt er toch nog een stel bij. De Zodiac heeft een motor van 130 PK dus we zaten snel op zee.  Al Al

Al snel zagen we de eerste walvissen. Een school van Pilot Whales zwommen rondom onze boot. Geweldig! Maar dit waren nog kleintjes dus we gingen verder de zee op. We hadden geluk want even verder op zwommen 4 grote walvissen de z.g. Humpback Whales. Je kon ze ook onder water zien maar wanneer ze boven kwamen zag je pas hoe groot ze waren. Deze walvissen zijn ongeveer 45 ton. Het was echt een belevenis dit we niet hebben willen missen! Als toegift zagen we op de terugweg ook nog een paar zeehonden. Het was net of we mazzel zagen zwemmen!

We zijn de Cabot trail verder gereden en deze gaat over in de Ceilidh Trail, allemaal langs de kust. In Cheticamp wat boodschappen gedaan om daarna een camping op te zoeken. Dit viel deze keer niet mee want we zijn uiteindelijk beland in West-Mabou maar toen was het inmiddels al 19.00 uur, Gelukkig is het lang licht. Maar het was nog steeds schitterend weer dus toch maar weer een vuurtje gemaakt om wat vlees op te bakken.

Reacties

Hetty 10-06-2011 18:18 {{button-179}}

Wouw, die staart van de walvis. Jeetje dat is wel een hele belevenis. Ben jaloers....

jan 10-06-2011 21:02 {{button-184}}

vette rib en een mooie haring in het water gr
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan