Donderdag/vrijdag 16/17 juni 2011

Door Wim Morgenrood - A long time ago

 

Voor het eerst in de vakantie branden we ons bed uit. De zon staat al vroeg op de camper en het is al vroeg heet. Wim heeft nog even een paar t-shirts en zijn broek gewassen want het droot nu snel met dit weer.We besluiten definitief niet naar Montreal nte gaan maar verder te rijden richting Ottawa. We nemen geen snelweg om zo ook nog wat van de omgeving te kunnen zien. We zien heel veel boerderijen en met dit mooie weer is iedereen aan het maaien of schudden.Is toch eigenlijk veel leuker dan met dit weer in een hete stad te lopen! In het plaatsje Montebello gaan we even een soort VVV-kantoor binnen om informatie over de omgeving te krijgen. We proberen ook bij een postkantoor 2 ansichtkaarten te posten maar dit lukt al een paar dagen niet omdat ze staken. Ze nemen zelfs geen post aan! We besluiten om richting Chenéville te rijden wat vlakbij Lac Simon ligt. We doen een paar boodschappen en Wim koopt visvergunning voor 3 dagen.Deze is geldig in heel Quebec en we denken nog wel 3 dagen in Quebec te blijven. Ook vinden we daar muskietennetten die je over je hoofd en armen kan doen. We vinden uiteindelijk een camping aan een rivier die komt uit het Lac Simon. Camping La Pinède. De eigenaren zijn Zwitsers/Duits. Ze hebben ruim 6 jaar geleden deze camping gekocht en zijn ook geemigreerd. Een leuk stel met een dochter van 8 jaar.

We hebben een mooie plek aan het water en besluiten om 2 nachten te blijven. De komende dagen blijft het warm dus dan is het geen straf om aan het water te zitten. En met de muggen valt het ook mee.

Wanneer we 's-avonds net liggen te slapen worden we wakker van herrie van de vuilnisbak. We dachten eerst aan een beer maar het was een Racoon (wasbeer). Die had de vuilnisbak omgegooid en was bezig om het lekkers er uit te vissen. We hebben eerst een paar foto's gemaakt en hem toen weggejaagd en de rotzooi opgeruimd. Blijkbaar is het een vaste gast op de camping en wordt hij steeds brutaler. Maar wel grappig!

 

Vrijdagmorgen zijn we al vroeg gaan lopen voordat het te warm werd. We willen een paar boodschappen doen en een halfuurtje lopen van de camping zit een supermarkt. We troffen het want onderweg zagen we een grote schildpad(een snapper). Deze schildpad komt elk jaar hierheen om eieren te leggen en we hadden al gehoord dat hij weer gesignaleerd was. Verder deze dag weinig gedaan. Een paar kleren gewassen zodat we voor de rest van de vakantie genoeg schone kleren hebben. Nog een tijdje met de campingeigenaren.staan kletsen en ook nog wat tips gekregen voor morgen wanneer we richting Ottawa gaan rijden. Er schijnt een leuk museum te zijn die van vroeger tot nu veranderingen in de bevolking en de natuur van Canada laat zien, het Canadian Museum of Civilization. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!