Dag in Wells Gray Provincial Park (vrijdag 24 juni)

Door Ed en Marina Schut - A long time ago

Het was vannacht behoorlijk koud. We hebben het tweede dekbed er op gelegd. Alleen als we naar de wc moesten hadden we het koud. Doordat we geen elektriciteit hadden, konden we ook geen verwarming aanzetten.

Vandaag zijn wij van het uiterste puntje van het park (onze camping) rustig naar het begin van het park gereden, met verschillende stops bij bezienswaardigheden.

De eerste stop was bij Bailey,s Chute. Vanaf de parkeerplaats was het een korte wandeling naar het uitzichtspunt bij de rivier. Met de rolstoel was het af en toe wel moeilijk, omdat het pad steil was. Marina is op de terugweg van het uitzichtspunt een klein stukje achter de rolstoel naar boven gelopen, omdat het niet aan te duwen was. Het was een prachtig uitzicht en de moeite om er te komen was het zeker waard.

De 2e stop was bij Helmcken Falls Viewpoint.. Om daar te komen ging je vanaf de hoofdweg van het park, 5 kilometer naar het uitzichtspunt. Het uitzichtspunt zelf was niet ver van de parkeerplaats af. De waterval van de Murtle River is hier 141 meter hoog. Het zou hoger zijn dan de Niagara waterval en één van de mooiste van Canada. Hij is niet zo breed als de Niagara.

De 3e stop was bij Spahats Falls. 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Dit was meer een Canyon met een waterval. Ook dit was heel mooi.

Daarna zijn we op weg gegaan richting Jasper en overnachten op een camping in Riverblue.. Hier hebben we voor het eerst internetverbinding, waardoor we jullie nu van de afgelopen dagen alles tegelijk toesturen.

Met de huidige verbinding is het toevoegen van foto’s bijna niet mogelijk. Zodra we een betere verbinding hebben, voegen foto’s aan het verhaal toe 

Reacties

Margreet en Levien A long time ago

Hallo Ed en Marina, jullie hebben inderdaad een bakbeest van een camper, maar wel een hele mooie beschilderde! Leuk om jullie verhalen te lezen, geniet lekker verder!!! Groetjes van Margreet en Levien

Fenny en Bé A long time ago

Dag Marina en Ed.
Wat een grote camper. Knap om daar mee te rijden. Een reis om jaloers op te worden. Geniet er volop van.
Nog een goede reis.

Hartelijke groet Fenny en Bé
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!