The Icefield Parkway (27 en 28 juni)

Door Ed en Marina Schut - 01-07-2011 00:16

Vandaag zijn we van Jasper vertrokken richting Lake Louise. Dat is ruim 230 kilometer. De weg heet : The Icefield Parkway en wordt beschreven als de mooiste weg van de wereld.. Het zijn 2 nationale parken t.w. Jasper National Park en Banff National Park. Beide parken behoren tot het werelderfgoed. Ook in alle reisbeschrijvingen wordt deze weg beschreven als het hoogtepunt van je bezoek aan de Rocky Mountains. Je rijdt tussen, door en over bergen heen. Besneeuwde toppen zie je om je heen, overal prachtige blauwe meren die soms prachtig groen zijn. De weerspiegeling van de bergen in het meer is heel mooi.

Tijdens de 230 kilometers weg, heb je steeds zijpaden om prachtige bergwandelingen of rondwandelingen langs een meer te maken, het kijken naar watervallen of prachtige vergezichten. Sommige uitstapjes zijn voor ons niet mogelijk. Onze 1e stop was na 30 kilometer bij de Athabasca Falls. Hier konden we heel dichtbij de waterval komen. Hij stort hier 12 meter omlaag over kwartsgesteente in een korte, nauwe kloof.

We zijn nog gestopt bij de Sunwapta. Daarna kwamen we bij het Icefield Centre. Hiervandaan kun je een tocht over een gletsjer maken. Wat wij ook gedaan hebben. Je gaat met een z.g. snowcoach de gletsjer op. Dat zijn speciale voertuigen van 20 ton, met enorme rupsbanden die zo de gletsjer op gaan.. Ook Marina kon mee. Het voertuig heeft een speciale lift voor rolstoelen en de rolstoelen worden zeer goed in het voertuig verankerd, want de snowcoach gaat behoorlijk schuin de gletsjer op. Op de gletsjer mag je uitstappen en op een “veilig”stuk van de gletsjer wat rondlopen en genieten van het moois om je heen. Ook Marina is er uit gegaan. De rolstoel was echter niet te duwen op de gletsjer, dus een stukje gewandeld. We hebben er mooie foto’s van.

De tocht duurde zo’n 80 minuten. Deze gletsjer is een onderdeel van het Columbia Icefield. Deze meer dan 360 m dikke en 325 vierkante kilometer grote ijsvlakte op 3.000 meter hoogte. Daarna twee keer een stop gemaakt en over de Bow Pass gereden(2067 m). De bedoeling was om vandaag naar Lake Louise te gaan, maar zo’n 50 kilometer daarvoor zagen we een camping bij de Mosquito Creek. De camping was in het bos en met een meer. Het was een camping van het Nationale Park. Ook hier was het zelf plaatsje zoeken, papiertje invullen en geld in een zakje doen. We hadden een prachtige plek. De camping had geen elektriciteit en ook geen water. Er stonden wel 2 hokjes die als plee dienden. (dus geen waterspoeling, direct de grond in) Bij de kampeerplek was wel een vuurkorf. In het midden van de camping lag allemaal hout, wat je kon pakken om bij je plek te branden. We hebben tot bijna half 10 buiten gezeten, met een lekker vuurtje er bij. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan