Van Banff naar Revelstoke (Donderdag 30 juni

Door Ed en Marina Schut - A long time ago

Vanmorgen alweer om 8 uur vertrokken naar onze volgende bestemming. We verlaten de Rocky Mountains. We gaan naar Revelstoke over de Trans Canadian Highway. . Dat is de voornaamste weg van Oost naar West. De weg gaat diverse passen over en passeert een tweetal nationale parken. Het eerste nationale park waar we door heen reden was het Yoho National Park. Vlak bij het plaatsje Field gingen we een zijweg in naar het Emerald Lake. Onderweg daar naar toe kwamen we bij een “Natural Bridge”. Deze hebben we bekeken en kwamen tot de ontdekking dat deze uit de rotsen is ontstaan, zodat je hierover naar de overkant van de rivier kunt lopen. Het water gaat er onderdoor en door een hele smalle spleet zoals je op de foto kunt zien, verder.

 

 

 

 

 

 Na het wat verder gelegen meer bekeken te hebben keerden we weer terug naar de Highway. Ons volgend uitstapje op deze route was bij het informatiecentrum van het Glacier National Park. In dit centrum lieten ze een film zien hoe ze in de winter de sneeuw te lijf gaan. Militairen worden daarvoor ingezet en met een “houwitser “ worden er kanonskogels de bergen ingeschoten (op verre afstand) waardoor de sneeuw als een soort lawine naar beneden komt en opgeruimd kan worden. Dit om te voorkomen dat dit onverwachts gebeurd en de belangrijke wegverbinding afgesloten moet worden.

Meer uitstapjes hebben we vandaag niet gemaakt omdat het steeds regende. We gaan wel richting het zuiden en iedereen die we spreken geeft aan dat het weer daar beter is.

We hebben vandaag op de camping wifi, waardoor we alle berichten kunnen versturen. Morgen is het Canada-day.  

Reacties

ineke A long time ago

Hallo Ed en Marina, wat een mooi verslag en prachtige beelden. Leuk om er via jullie verhaal en foto's een beetje bij te zijn. Kijk uit naar jullie verder verhalen.
Goeie reis verder!
Groetjes, Ineke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan