1 juli Canada-day

Door Ed en Marina Schut - A long time ago

Het is vandaag 1 juli de Canadese nationale feestdag. Vanmorgen rond 8 uur vertrokken we van Revelstoke. We kunnen merken dat we weer in de bewoonde wereld komen. Het wordt steeds drukker op de weg en we passeren veel dorpjes en heel veel reclameborden. Dat hadden we in de Rocky Mountains helemaal niet. Al spoedig kwamen we langs een meer, waar de weerspiegeling zo mooi was, dat we daar weer een foto van gemaakt hebben.

 Dat meer was een onderdeel van het Revelstoke National Park. Na het passeren van het Nationale Park kwamen we langs een gebied waar veel fruit geteeld wordt. We hebben een lekkere doos met kersen gekocht. Na Vernon reden we langs een heel groot meer, bestemd voor de recreatie. Overal campings langs en verhuur van bootjes/boten en aanlegsteigers.

Onderweg zagen we bij plaatsjes dat kinderen aan het spelen waren op pleintjes voor Canada-day. Ook veel auto’s met een Canadese vlag.

Rond half 3 waren we op de camping in Kelowna. We zijn daarna nog met de camper naar het feestterrein gegaan van Kelowna waar uitbundig de Canada-day gevierd werd. Dit gebeurde in een park die gelegen is aan de rand van het meer. Met moeite konden we onze camper parkeren, vanwege het feest. Het was een bewaakte parkeerplaats die eigenlijk vol was, maar de parkeerwachter (vrijwilliger) zei kom er maar in, “ik ben blind”. Toen hij hoorde dat we uit Nederland kwamen kon hij twee Nederlandse woorden zeggen en of wij een bepaalde familie in Rotterdam kenden. Hij was Amerikaans militair geweest en was gelegerd geweest in Duitsland en had vrienden gemaakt uit Rotterdam.

We zijn het feestgedruis ingegaan. Ondertussen was het weer heel goed geworden, zelfs warm. Het was heel druk. Op verschillende plaatsen speelden een band. De mensen liepen met de Maple Leaf geschilderd op de wang of op de buik of benen, met vlaggen om hen heen, shirts met Canada er op etc. Overal standjes, vergelijkbaar met een kunstmarkt bij ons. Het was echt feest.

Het wordt vanavond afgesloten met vuurwerk. Of we daar iets van mee zullen krijgen, weten we nog niet. De camping is toch 7 kilometer van het waterfront af, maar is wel hoog gelegen. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!