1e dag Vancouver.

Door Ed en Marina Schut - A long time ago

Gisteravond al wat ingepakt. Vanmorgen de camper van binnen schoongemaakt. Nog wat benzine getankt om dezelfde hoeveelheid benzine in de tank te hebben, waarmee we de camper meegekregen hebben. Binnen 20 minuten waren we bij Cruise Canada. Zij controleren dan de camper op eventuele schade, kilometers en de hoeveelheid benzine en propaan. Alles was in orde, zodat we onze 500 CAD die afgeschreven was d.m.v. een creditcard, weer teruggestort krijgen. We krijgen zelfs wat meer, omdat we klaagden dat 1 van de gehuurde stoeltjes na 1 dag gebruik niet meer gebruikt kon worden, omdat hij brak. Dus de huur van het stoeltje wordt ook teruggeboekt via creditcard.. Vervolgens met een taxi naar ons hotel. Ons hotel is downtown en dat was behoorlijk ver van de camperverhuurder. De taxi was CAD 70,00. We hebben een kleine hotelkamer, zonder enig uitzicht. (we kijken tegen een grijze muur aan) Na onze koffers op de kamer gezet te hebben zijn we Vancouver ingegaan. Het stadsvervoer (bussen) zijn allemaal geschikt voor vervoer van de rolstoel. We zijn naar het Waterfront geweest. Daar lag toevallig een cruiseschip van de Holland America Lijn,, de Zuiderdam uit Rotterdam. Wat een enorm schip. Aan de andere kant van de pier lag een Canadees Cruise Schip, wat naar ons idee nog groter was, Het was leuk wandelen langs het Waterfront. Daarna zijn we met de bus naar Chinatown gegaan. Ook daar hebben we wat rondgewandeld. Vervolgens met de bus naar Stanleypark. Het werd me toch druk in de bus en op de weg. Wat bleek, er was in het Stanleypark een zomerfestival aan de gang. Er liepen wel duizenden mensen in het park. Het park is 400 ha groot. Het wordt omgeven door water. Er speelden muziekbands en iedereen liep wat rond of lag op het gras te genieten. Wat ons opviel, totaal geen beveiliging (zoals onlangs op het 5 mei in Assen, waar iedereen gefouilleerd werd), en totaal geen rommel op de weg of op het gras. Iedereen was gewoon relax aan het genieten.

Vanavond zijn we wezen eten op de “Lookout toren” (in het Harbourcentrum) Het is een soort Euromast, maar 3 x hoger. De lift gaat buiten langs omhoog waardoor je vanuit de lift al uitzicht krijgt. Als je gaat eten, hoef je geen toegang voor de toren te betalen. Het restaurant draait rond. Een magnifiek uitzicht over Vancouver.  

Reacties

ineke A long time ago

Hi Ed en Marina, wat is dat snel gegaan zeg. Morgen al weer naar Stratford. Genoten van jullie verhalen en wens jullie een goeie reis naar Ontario en nog veel plezier bij Mirjam. Bert, Eva en Julia.
Groeten aan allen,
Ineke

Margreet en Levien A long time ago

Hallo Marina en Ed,
We hebben met veel plezier jullie verhalen gelezen. Wat hebben jullie een prachtige reis door Canada achter de rug! Nog veel plezier bij jullie dochter, schoonzoon en kleinkinderen! groetjes van Margreet en Levien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!