18 augustus

Door Ferry Carlier - 19-08-2011 03:35

Van Whitehorse naar Teslin

Eerst terug naar de supermarkt. Gisteren hadden we alleen de eerste levenbehoeften gehaald. Nu slaan we eten in voor de komende 4 dagen. Als we van de campground willen wegrijden, worden we aangesproken door een gepensioneerd Amerikaans stel. Ze hebben hun huis verkocht en rijden nu de helft van het jaar met een camper door Noord Amerika. De winter zitten ze op een faciliteit voor marinemensen in Missisipi voor $325 per maand.

Aan het eind van de ochtend lunchen we op de parkeerplaats van de supermarkt. Daarna bezoeken we het centrum van Whitehorse. Natuurlijk allemaal niet zo groots, maar wel gezellig. En met een Starbucks! We hebben trouwens oploskoffie van Starbucks gescoord en die smaakt best wel aardig. Niet gelijk aan de echte, maar veel beter dan andere merken.

Na Whitehorse zetten we de neus van de camper naar de Alaska Highway. We maken een omweg via de Klondike Highway en bezoeken Carcross, de plaats waar vroeger goudzoekers de rivier overstaken toen ze vanuit Skagway (Alaska) via de White Pass richting Whitehorse gingen. Het treintje rijdt nog steeds voor toeristen. Maar op en neer naar Skagway kost 2 volle dagen en een hotelovernachting. Dat past niet in onze plannen.

Halverwege de middag stappen we weer in de camper en rijden we via de Alaska Highway naar Teslin. Daar stoppen we voor een overnachting aan de rand van Nisutlin River.

Reacties

Dees 19-08-2011 10:51 {{button-2726}}

Alaska... brrrrr... dat klinkt al koud! Doet me denken aan sledehonden en sneeuw! Leuk om te horen dat jullie al weer helemaal gewend zijn aan het kempurren. ik wacht op de volgende fotooz!

Maria en Walter 19-08-2011 12:15 {{button-2729}}

Wat 'n prachtige muurschildering! En dan die kleurige auto's ervoor: een plaaaatje!!
Walter genoot ook erg van de treinfoto.
Liefs en een mooie reis verder!

Eric 19-08-2011 19:16 {{button-2740}}

Is het nu vaarwel bewoonde wereld voor de komende paar dagen? Starbucks is dat niet die bruine spoelwaterketen? De yoghurt met Creusli is overigens niet onaardig. Wanneer je deze keten aan treft, dan ben je nog niet echt in de middle of no where.Maar met het potje oploskoffie is de bewoonde wereld altijd in de buurt. Is Whitehorse nu een grensplaatsje of ligt Alaska er nog wel een eindje vandaan. Veel plezier en geniet ze!

Ferry 20-08-2011 03:46 {{button-2747}}

Om jullie aardrijkskundige kennis even bij te spijkeren: Whitehorse ligt helemaal aan de zuidkant van Yukon en dus op ongeveer dezelfde hoogte als Anchorage, de hoofdstad van Alaska. Maar Alaska loopt langs de kust in een smalle strook nog aardig ver door naar het zuiden. En daar gaan wij naar toe. Honden met sleden ervoor hebben we nog niet gezien. Andersom ook niet, trouwens. En de whisky is hier duur, maar smaakt prima.
En het lijkt er wel op dat we de bewoonde wereld nu een tijdje hebben verlaten. Maar dat lees je wel in de volgende episode van de blog.
Groetjes allen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan