19 augustus

Door Ferry Carlier - 20-08-2011 05:34

van Teslin naar Dease Lake

Vandaag een echte regendag. Niet zo heel erg, want we willen wat kilometers maken op weg naar Stewart aan de grens van Alaska.

Eerst via de Alaska Highway naar Watson Lake. Daar hebben ze een heel bos vol met naamborden uit de hele wereld. Hoe ze daar komen is me een raadsel, maar het is een leuk idee en een toeristische atractie.

Verder is er in Watsn Lake absoluut niets te beleven. Het plaatsje kent maar 1 hoofdstraat en dat is de Alaska Highway. We eten wat bij de plaatselijke moederkloek (Home Kitchen) en rijden dan een stukje terug voor de afslag (kruising) naar Highway 37 die naar het zuiden loopt. Doodstille weg. Een Highway in deze streken kent maar 2 rijbanen zonder middenberm, een beetje als zoals onze B-wegen. Alleen met wat bredere rijbanen. Op deze weg kom iedere 5 minuten een tegenligger tegen of iemand die je achterop komt. We hopen dus hier onze eerste dieren in het wild te zien. Maar we zien daarvan alleen de waarschuwingsborden.

Zelf heb ik de ervaring die iedereen wel kent die op zoek is naar dieren langs de weg. Je denkt iets te zien, maar weet het niet zeker. En het is voorbij in een flits. Teruggaan heeft geen zin, want als het een dier was, is die dan al weer weg. Ik denk zo 2 keer een beer te spotten.

Maar we hebben toch geluk. Eerst een loslopende pony (ook daar was een waarschuwingsbord voor), maar wat verderop een moose (eland). Die hield ons goed in de gaten maar bleef toch rustig staan voor wat foto's.

En nog wat verder zagen we dan allebei de eerste beer. Er staat wat op een foto, als je weet waar je moet kijken, maar het dier bleef niet lang genoeg wachten voor meer pogingen.

Nu staan we halverwege Highway 37 op een campground in Dease Lake. Morgen verder naar Stewart. De weersverwachtingen zijn niet al te best.

Reacties

Maria en Walter 20-08-2011 11:27 {{button-2760}}

Hier eindelijk zon!! Mooie eland-foto. Krijgen we de bewuste beer ook nog te zien, als zoekplaatje op de kiek?
Volgens Walter zouden er ook sneeuwuilen zitten...

Eric 20-08-2011 20:02 {{button-2775}}

Gefeliciteerd met de eerste confrontatie met een van de big 5. Mogen er nog vele volgen. Als je de kans hebt kun je misschien met een locale wild safari op stap gaan. Een uitgelezen mogelijkheid om wat Wild life op de plaat vast te leggen.

Ferry 23-08-2011 04:44 {{button-2830}}

We hadden 2 dagen geen netwerk en konden jullie dus niet op de hoogte houden. Maar inmiddels hebben we ook de black bear en de grizzly gescoord. Zie de blog van de afgelopen dagen.
Zo'n wildsafari vind ik een goed idee. Maar dat bewaar ik nog even voor als we verder weinig geluk hebben met wild in het wild.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan