20 augustus

Door Ferry Carlier - 23-08-2011 07:32

van Dease Lake naar Stewart

 

Wat een dag vandaag. Het begint met prachtige wolkenpartijen, waarvan de foto's slechts een vage indruk geven.
 
 
Gaandeweg wordt het weer echter steeds slechter. En een beetje regen gaat over in een stevige gestaag neervallende hoeveelheid water met soms stevige wind. Maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt.
4 zwarte beren, waarvan 1 met een jong hebben we gezien. Dat blijft toch een prachtig gezicht. Dergelijke dieren gewoon in de berm zien zitten of over de weg zien lopen. Helaas zagen we ook een dood jong in de berm liggen. Vermoedelijke dood gereden.
 

Highway 37a, de laatste 60km naar Stewart is een prachtige weg. We zijn al op heel wat plaatsen geweest in British Columbia en de Rocky Mountains, maar dit relatieve korte stuk is het mooiste van wat we gezien hebben. Zelfs de Icefield Parkway in de Rockies is niet zo mooi. Verschillende gletchers en talloze watervallen links en rechts van de weg. Je weet niet waar je moet kijken. Alleen jammer dat er nauwelijks plaatsen zijn waar je kunt stoppen voor een foto.

In Stewart maken we een praatje in de plaatselijke VVV. De vrouw daar weet dat er vandaag nog meerdere grizzly's en zwarte beren zijn gezien in Fish Creek. Er is ook een Grizzly met een jong. Morgen gaan we kijken of we die te zien kunnen krijgen. De harde regen houdt me tegen om dat nu nog te doen.
 
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan