22 augustus

Door Ferry Carlier - 23-08-2011 08:13

van Stewart naar Fort Fraser

De verjaardag van Milo, waar we helaas niet bij kunnen zijn. Vanuit Canada toch heel, heel erg gefeliciteerd!

Wij zijn toch weer vroeg op vandaag en maar snel gaan rijden. De regen is het grootste deel van de nacht gewoon doorgegaan. Dus we zijn toch wel benieuwd of we de Highway nog over kunnen. Als die is afgesloten, zitten we vast, totdat het water is gezakt. Snel aankleden en rijden dus. Ontbijten doen we later wel.

Gelukkig is de overstroming niet erger geworden dan gisteren. Er staat wel bewaking bij, maar wij kunnen er nog probleemloos doorheen. Zodra we voorbij dit punt zijn, nemen we tijd om wat foto's te maken van de fraaie vergezichten van deze weg. Hier een paar foto's om een indruk te geven.

Wat verderop nemen we de tijd voor een ontbijt en de afwas. Toch wel makkelijk zo'n camper waar je alles bij de hand hebt.

Via Highway 37 rijden we naar het zuiden en op Highway 16 gaan we oostelijk richting Prince George. Bij Hazelton willen we de Ksan-nederzetting bezoeken. Een indiaanse locatie met een leuk museum, waar we al 2 keer eerder zijn geweest.

Voor we het in de gaten hebben, zijn we al 10 km te ver gereden. De afslag gemist. Terug dus, want een bezoekje aan de Ksan blijven we de moeite waard vinden.

De reis gaat verder naar het oosten. Bij Burns Lake zoeken we een campground, maar die kunnen we niet vinden. Tenminste niet een met draadloos netwerk. Uiteindelijk komen we terecht in Fort Fraser, waar we om 7 uur 's avonds de camper parkeren. Ondertussen hebben we in totaal 12 beren gezien, sinds we aankwamen in Canada. Daarbij zaten 2 grizzly's en ook 2 jongen.

Wat ons wel verbaast is het feit dat we, behalve die ene eland, geen hertachtigen hebben gezien. Bij andere bezoeken aan Canada zagen we die bij bosjes. Maar misschien gaat dat nog komen.

Oh. Ik heb inmiddels op internet uitgevist dat het probleem met mijn Canon alleen door Canon zelf kan worden opgelost. Mijn toestel moet ik dus gaan opsturen. Wel jammer dat ik nu geen foto's meer kan maken, maar voor de beleving van deze reis nou ook weer geen halszaak. Alle foto's vanaf deze dag zijn dus gemaakt met de pocketcamera van Henriette.

Reacties

Dees 23-08-2011 08:57 {{button-2832}}

Oooooh... ik dacht al: wat een mooie pocketfotooz! Maar wat een uitzicht zeg! Die regen hebben wij trouwens ook. De straat staat sinds vanochtend half 5 blank en het onweert de helft vd tijd. Het is wel 24 graden vanmiddag. Milo is trouwens héél blij met jullie groetjes en heeft een hotwheels uitbreiding van papa gehad. Verder geen spannende dingen. Zelfs geen herten. En ook geen beren. Hooguit op de weg (als ik mijn baas mag geloven). Doeiiiiiiii

Ferry 23-08-2011 09:05 {{button-2833}}

Hotweels? Nooit van gehoord.

Liesbeth 23-08-2011 09:37 {{button-2834}}

Henriette en Ferry
Wat een prachtige reis maken jullie. Ik volg hem elke dag.
Blijf maar ver van de beren vandaan. Hier regent en onweert het ook. Geen vakantieweer dus.
Als het droog is, is het erg benauwd. Typisch Hollandse zomer dus.
Tot de volgende keer en geniet van alles wat jullie meemaken.

Maria en Walter 23-08-2011 12:14 {{button-2836}}

Wat een schitterende foto's! Inmiddels is het hier bijna nacht om 12 uur 's middags, zo donker is het. Het regent pijpenstelen en in de verte klinkt alweer het onweer. On-weer dus! Gisteren was het een dagje droog, maar dat duurt tegenwooridg maar even. Naar buiten dus! Met Bob en zijn vriendin in de tuin gewerkt en ze hebben heerlijk eten voor ons gemaakt. WAt eten jullie daar? Leuk om jullie zo te volgen!!!

Liefs

Aimée 23-08-2011 13:29 {{button-2838}}

Jullie zijn al een aardig eindje naar het zuiden.
Wat een gave foto's van de beren! Ben wel jaloers hoor...
Balen trouwens dat de camera van Paps kuren vertoond. Maar gelukkig hebben jullie nog een camera bij jullie.

Mijn eerste werkdag zit er weer op en ben nu weer lekker 2 dagen vrij!
We missen jullie wel maar genieten heerlijk mee van jullie vakantie via de blog.

Kus Aimée

Ferry Carlier 23-08-2011 17:27 {{button-2844}}

Nog even met Jet gesproken over de hotweels. Is me nu weer helemaal duidelijk. 

Eric 23-08-2011 20:54 {{button-2856}}

Ziet er gaaf uit. Geniet ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan