27 augustus

Door Ferry Carlier - A long time ago

 

Wells Gray Provincial Park

We starten de dag met een bezoek aan Dawson Falls. Daar wil ik in ieder geval naartoe, omdat we die de vorige 2 keer dat we hier waren ook hebben gezien. Een soort traditie dus. De waterval is nog steeds imposant.

Na Dawson Falls is Helmcken Falls de volgende. Een hele andere waterval, maar niet minder indrukwekkend. We komen hier veel van de mensen tegen, die we ook bij de vorige waterval zaken. Het lijkt wel een geplande route.

De bedoeling is om vervolgens verder het park in te rijden en ook een aantal andere plaatsen te bezoeken. Maar we rijden al snel op een onverharde weg en daar ben ik niet zo blij mee. De weg is stukken beter dan die in Hyder (naar de berenkreek), maar voor een motorhome is het nog steeds een drama. Alle servies en pannen rammelen en komen van hun plaats. Ik hou het na zo'n 10km voor gezien. Op de weg heen leek het erop dat ik over een klein eekhoorntje was gereden, die vergat naar links te kijken voor het oversteken. Maar op de terugweg zien we niets liggen. Dat is blijkbaar dus toch goed gegaan.

We lunchen aan een picknicktafel bij Spahats Falls. Heerlijk om zo in de vrije natuur met een prachtig uitzicht wat te eten.

Na de lunch informeren we eerst bij de Visitor Info waar we ons afvalwater kunnen dumpen. Ze geven daar aan dat het vandaag 32º wordt. Zo voelt het niet. Het is mooi zonnig weer, maar zeker niet heel erg warm. Voor de dump moeten we 5km naar het westen rijden. En omdat ik oost en west door elkaar haal, kunnen we extra genieten van de omgeving.

Na het lozen van de afvaltanks gaan we weer spullen inslaan bij de supermarkt en het tankstation. Opnieuw $200 aan brandstof. Pfff. En ook de temperatuur is inmiddels aardig opgelopen. Die 32º zou het nu wel kunnen zijn.

We zijn vandaag relatief vroeg terug op de campground. Lekker om ook een keer onderuit te zakken.

Reacties

Piet en Joke A long time ago

Fer en Jet weer een hele mooie toer zo te zien.
Een goeie en fijne reis verder. tot dinsdag!!!!
met een zonnige groet en 19 gr.om 9.00 uur op zondag 28 aug. liefs Piet en Joke.

Aimée A long time ago

Gezellig zo met die kleedjes hoor!
Echt grappig om jullie foto's te zien. Komt heeeeel erg bekend voor.

En nog kolibries gezien bij de receptie op de camping?

Kus Aimée

maria van der Wijst A long time ago

Wat geweldig zeg, om met zo'n uitzicht een boterhammetje te eten!! Glaasje wijn erbij...
Veel plezier verder!

Ferry Carlier A long time ago

@Aimee: helaas, geen kolibri's. Ze zijn gestopt met voeren, omdat de kolibri's naar het zuiden moeten om te overwinteren. Als ze blijven voeren gaan de vogels niet weg en vriezen ze dood in de winter.
@Maria: Jammer, maar glaasje wijn moet wachten tot het eind van de dag als we nog moeten rijden. Maar aan het eind van de dag halen we dat wel in. :)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!