28 augustus

Door Ferry Carlier - A long time ago

 

Van Wells Gray naar Lillooet

Prachtig weer. Bij 35+ graden lekker genieten van een wijntje aan de Fraser River bij Lillooet. Vanmorgen eerst gestopt bij de Bakery (met Wifi!) vlakbij de Visitor Info van Clearwater voor een ontbijt. Prima lokatie, uitstekende koffie, lekker gebak, etc. Alweer ruim een half uur rijden vanaf Helmcken Falls Lodge, dus dan ben je wel weer toe aan een stop.

Daarna op weg naar Kamloops. Dit wordt een belangrijke dag voor Jet. We gaan kijken of we de nieuwe Galaxy Tab kunnen kopen. In Nederland is die nauwelijks te krijgen (als die daar al beschikbaar blijft), in Canada kunnen slechts 2 ketens die leveren. Die zitten ook in Kamloops en zijn op zondag open. En de prijs is een stuk gunstiger door het koersverschil.

Het is even zoeken, maar we hebben een van die winkels al snel gevonden. En ze hebben de tab op voorraad! Jet hoeft niet na te denken. De koop is meteen gesloten. Onze verkoper kan niet vertellen wat de belangrijkste verschillen zijn met de vorige versie. Hij werkt er pas en wist niet eens dat er een vorige versie is! Soms lijkt Canada ontzettend veel op Nederland.

We zien op hetzelfde winkelcentrum een Starbucks, maar laten die schieten net als de lunch. De stop bij de Bakery zit nog in ons systeem en we snacken wat in de auto. Na Kamloops volgen we Highway 1 West in de richting van Cache Creek, waarna via de 97 North de 99 West opdraaien. Direct na Kamloops heeft Jet het stuur overgenomen en ze mag nu een weg rijden die ze in het verleden als ontzettend eng heeft ervaren. Veel bochten en steile afgronden. Vooral dat laatste is haar bijgebleven. De vorige keer dat we hier waren werd er aan de weg gewerkt en was 1 rijbaan afgesloten. De overblijvende rijbaan was rechts langs een diepe afgrond. Precies aan de kant waar Jet zat in de auto.

Zo'n dag als vandaag laat nog maar weer eens de diversiteit van dit deel van Canada zien.
We zijn begonnen met relatief koud (16º) en nat weer in Whitehorse en vooral regen in Stewart. Daarna steeds mooier weer en uiteindelijk zonnig in de Rocky Mountains, waar de temperatuur overdag opliep tot 25ºen 's nachts daalde tot zo'n 5º. Vervolgens Wells Gray waar de middag 32º aangaf en we de koudste nacht tot nu toe hebben meegemaakt. En nu door een gebied dat oogt als een woestijn (het deed ons denken aan Arizona), door de Canadezen wordt betiteld als semi-desert en de temperatuur tussen de 35º en 40º graden ligt. Onderweg zagen we een aanduiding van 39º.

En nu dus op de campground aan de Fraser River. Volgens internet 34º, volgens ons nog iets warmer.

Reacties

Liesbeth A long time ago

Veel beter was als hier. Het lijkt nu wel herfst. Nat en koud. Geniet maar van alle zonnestralen die je kunt pakken. Levert extra vitamientjes op voor als je weer thuis bent.
Leuk om jullie te volgen.

Aimée A long time ago

Ziet er ook weer gaaf uit!
Gaan jullie nog naar Vancouver Island?

Eric A long time ago

Mooi stukje Canada. Zijn er door de hoge temperaturen veel bosbranden in dit gebied?

Ferry Carlier A long time ago

We denken wel nog naar Vancouver Island te gaan.
En neen. Geen recente bosbranden in ieder geval zo te zien.

Piet en Joke A long time ago

Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben in het mooie Canada. Dus de airo of de verwarming aan. Een goede reis verder.
Liefs en tot mails.....
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!