29 augustus

Door Ferry Carlier - A long time ago

 

Van Lillooet naar Whistler

We vertrekken vandaag veel later dan gebruikelijk, om half elf. Geen probleem, want we maken een korte rit, nog geen 150km. Maar eerst schrijf ik een briefje voor de receptie van de campground en doe daar $25 bij. We hebben elkaar namelijk gemist en ik wil niet vertrekken zonder te betalen. Als ze later de deur openmaken valt het geld vanzelf op de mat.

De weg naar Whistler (Highway 99) is erg bochtig met hier en daar steile stukken en haarspeldbochten. Niet bepaald de favoriete entourage van Henriette. Maar als je naar Whistler wilt, is dit wel de meest voor de hand liggende weg. De andere optie betekent omrijden over Vancouver. Ook wel leuk om die weg nog eens met de motor te doen.

In Whistler vragen we bij de Visitor Info naar een campground met draadloos netwerk. Er is er één in Whistler zelf. Andere mogelijkheden zijn op zo'n 15km afstand. We kiezen die in Whistler en gaan eerst onze camper installeren. Bij de receptie van de campground horen we dat wifi alleen werkt in de directe omgeving van het receptiegebouw. Dat was niet onze bedoeling, maar we laten het nu maar zo.

Met de gratis shuttlebus rijden we vervolgens naar het centrum van Whistler. Daar is qua sfeer niets veranderd. Het centrum is echter aardig uitgebreid voor de Olympische Spelen van 2010. We eten eerst wat in een Ierse pub met uitzicht op kabelbanen en de afdaling voor mountainbikers. Er gaan wel 10 verschillende kabelbanen omhoog. Heel in de verte zien we een kabelbaan met gondels tussen 2 verschillende bergen! Op vele honderden meters hoogte reizen mensen in een bakje aan een touwtje door de lucht. Spectaculair, maar je moet wel lef hebben. (Sorry mensen. Geen foto's. We hadden het toestel in de camper laten liggen.)

Na de lunch trekken we het winkelcentrum in voor wat souvenirs. Aan het eind van de middag nog een ijsje en dan met de taxi terug naar de campground. De laatste rit met de shuttlebus gaat om 16u en dat hebben wij bij lange na niet gehaald.

En nu wachten op de beren. Volgens de Visitor Info en de receptie van de campground zitten hier aardig wat zwarte beren die ook regelmatig op de campground komen. Daar gaan we vanavond dus eens goed voor zitten.

Reacties

Maria en Walter A long time ago

Leuk om op deze manier jullie reis een beetje mee te kunnen maken. Weer een prachtige foto. Alleen dat van die beren... brrrr. Ik zou doodsangsten uitstaan om zo'n enorm dier tegen te komen. Moedig hoor, van jullie. Maar ik heb de indruk dat juist dat een van de dingen is waarvoor jullie naar dit soort plekken gaan.
Hier schijnt vandaag de zon. We waren bijna vergeten dat dat tot mogelijkheden behoort in de zomer... Liefs

Eric A long time ago

Hallo Fer, Wat wil je hiermee zeggen: "Ook wel leuk om die weg nog eens met de motor te doen." Rijden we weer met Jet langs die vreselijke afgronden en jij lekker op de motot

Ferry A long time ago

Ach, Eric. Desnoods rij ik die weg dan alleen en rijden jullie toch gewoon een stukje om. Hooguit 500km. In die tijd kan ik die weg 4 keer op en neer doen!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!