2 september

Door Ferry Carlier - 03-09-2011 06:04

 

Van Chamainus naar Saanichton

Onze eerste bestemming vandaag is Duncan, city of totems.Door de plaats verspreid staan wel 50 totempalen, die door een wandelroute zijn verbonden. Maar wij zijn op weg naar het Cowichan Cultural Centre. Een lokatie van de Cowichan's met longhouses en totempalen en een rondleiding door een gids, die de verhalen vertelt bij de totems. Zo is de totem op deze foto een welkomsttotem. Gasten stappen door de opening en dat brengt geluk. Wij barsten nu dus van het geluk.

Na de middag worden er dansen opgevoerd. In de tijd tussen de rondleiding en de dansen doen we wat boodschappen en lunchen we in de camper. 6 dansers, ondersteund door 4 tromslagers/zangers en 2 zangeressen doen in een half uur tijd 5 verschillende dansen zonder rustpauzes. De dansers gaan stevig tekeer en moeten een uitstekende conditie hebben.

Jet heeft geluk. Tijdens één van de dansen worden deelnemers uit het publiek gehaald. Zelf kon ik helaas niet meedoen. Ik moest foto's maken. cheeky

Van Duncan rijden we vervolgens naar Victoria. De stad uit is het razend druk, maar wij kunnen vrij probleemloos naar het centrum rijden. Parkeren van zo'n motorhome in het centrum van een grotere stad valt in de regel niet mee. Zo ook nu. Maar we vinden een plek vlak bij het centrum van de activiteiten: de haven. Veel stalletjes van kunstenaars langs de kaden en dus ook veel volk op een prachtige zonnige middag. In het water veel oude jachten.Er is deze dagen een evenement voor dergelijke vaartuigen. Het geeft zeker een heel leuk gezicht.

We zijn Victoria ingereden om een walvistocht te boeken. Telefonisch of per mail lukte dat tot nu toe niet. Maar na een paar aanbieders te hebben bekeken (ze ontlopen elkaar nauwelijks) boeken we voor een tocht voor 2 uur morgenmiddag. Dat wordt dus een spannende dag! Maar de weersverwachtingen zijn gunstig en het water is rustig (weinig wind de laatste dagen). Bovendien zijn er de nodige walvissen gesignaleerd. Dat beloofd dus helemaal goed te komen.

Nadat we ons Victoria uitgewurmd hebben (nu zitten ook wij in het drukke verkeer dat de stad uit wil), rijden we naar de campground die ik eerder heb gereserveerd om geen vervelende verrassingen te krijgen in het drukke weekend dat nu volgt. We staan met de camper aan de rand van de Pacific. Het uitzicht is weer niet slecht. smiley

Reacties

Aimée 03-09-2011 10:07 {{button-3147}}

Weer zo'n vreselijke jaloersmakende foto....
Gelukkig komen jullie snel naar huis....
Veel plezier met de boottocht. Ik hoop dat de beestjes jullie goedgezind zijn.
X

Ferry 06-09-2011 17:29 {{button-3270}}

Voor de regelmatige lezers van de blog: ik hou dit nog steeds bij, maar heb wat problemen met het plaatsen van berichten en foto's. Soms een slechte internetverbinding en nu wil de Tioga site mij niet toestaan berichten te plaatsen.
Maar jullie krijgen ook de laatste dagen te horen. Desnoods als we weer thuis zijn.
Groetjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan