3 september

Door Ferry Carlier - 06-09-2011 17:44

Een dagje Victoria

Ai. Ik weet nu hoe het voelt als je $200 door het toilet spoelt. We waren vanmorgen bijtijds op pad en dus zo rond half 11 in Victoria. Tijd genoeg om wat rond te kijken. En dus om een bezoek te brengen aan de stalletjes rond de haven. Niet met de bedoeling wat te kopen; we gaan immers vanmiddag nog de boot op en moeyen dan alles meeslepen. Maar een paar kleinere dingen (souvenirs voor de thuisblijvers) kan natuurlijk wel.  En zo hebben we een paar dingen rechtstreeks van de kunstenaars zelf. De lunch bestaat uit een grote kop koffie en een knots van een muffin. Een 'lichte' lunch dus. We willen het lot niet uitdagen met de zeereis in het vooruitzicht. Om 1 uur lopen we het kantoor binnen waar we de trip geboekt hebben. Gaandeweg groeit de groep en om kwart voor 2 lopen we in optocht door het centrum van Victoria naar de boot. Een heel aardig jacht, waar zeker 60 mensen op kunnen. Wij zijn nog niet met de helft van dat aantal.

 Het kost een kwartiertje om de haven uit te varen. In die tijd krijgen we veiligheidsinstructies en wordt ons verteld dat we op weg gaan naar een plek waar humpbag walvissen zitten. Orca's gaan we niet zien. Die zitten 60 mijl van de haven en dat gaan we in 3 uur niet redden. Zodra we de haven uit zijn gaat het gas erop. Het is mooi weer, zonnig en zo'n 24 graden. Maar voor op de plecht is het al snel koud en ook op andere plaatsen op de boot kun je wel wat extra kleding gebruiken. Die hebben we gelukkig in de rugzak meegenomen.

Na 20 minuten varen minderen we vaart en cirkelen we wat rond. Geen humpbag laat zich zien. Het is net als met beren of andere wilde dieren kijken in het bos. Steeds denk je iets te zien, maar blijkt het bedrog. Een vogel, een stuk hout of gewoon een golf. Uiteindelijk zien we wel een paar robben in het water, maar walvissen … ho maar. Na een kwartiertje dobberen en turen zetten we weer koers naar de kust. We gaan naar een lokatie waar veel walrussen zitten. En dat is een zekere keuze, want die dieren jagen 's nachts en liggen overdag in de zon. We weten nu dat er 2 verschillende soorten zijn en waar je die aan kunt herkennen, Ook hebben we geleerd dat er vele soorten zeemeeuwen zijn, die soms moeilijk uit elkaar te houden zijn. Voor wie dat wil wordt er in de kajuit nog een soort college gegeven over de verschillende soorten walvissen die er zijn. Aan mij is dat niet besteed. Ik wilde de dieren in levende lijve in het wild zien. En met mij zijn nog heel wat meer mensen teleurgesteld.

 

Na 3 uur op zee zijn we toch aardig afgekoeld. Dus een uurtje op een terrasje in de zon met een biertje en wat te eten, is een prima keuze. Onderweg naar de camper lopen we nog een paar winkels binnen (alles is vanavond tot 9u open). En net voordat het donker wordt, rijden we de campground op. Mooi op tijd om water en stroom aan te sluiten zonder zaklamp nodig te hebben.

Al met al een volle dag, maar niet het succes wat ik gehoopt had. Een boottocht van 3 uur is best wel leuk (zeker als Jet niet zeeziek wordt), maar voor mij geen $100 per persoon waard zonder walvissen te zien. Afijn, volgende keer beter, zullen we maar denken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan