6 september

Door Ferry Carlier - A long time ago

Een tweede dag Vancouver

We herhalen aan het begin van de dag de routine van gisteren: met de bus naar de SkyTrain. Maar voordat we op de trein stappen, lopen we de plaatselijke mall binnen voor Sportcheck. Daar hebben ze de schoenen niet. In het centrum van Vancouver heb ik wel geluk.

Met de BigBus gaan we naar Stanley Park. Deze keer maken we de toer door het park. Bij de totempalen er even uit voor wat foto's. Daar laat ik ook mijn oude schoenen achter, die 15 jaar dienst hebben gedaan, maar nu toch echt zijn versleten.

De volgende stop is het zicht op de Lions Gate Bridge naar North Vancouver.

In Robson Street wil Jet nog even de winkel bezoeken waar we gisteren de winkeldief hebben gezien. Ze blijken de dief niet gepakt te hebben, maar zitten er blijkbaar ook niet erg over in.

Na Robson Street brengt de BigBus ons naar ChinaTown. Volgens zeggen in grootte de 2e van Noord Amerka. Eerlijk gezegd valt het me erg tegen. Het is dan wel groot, maar zeker niet gezellig. In een van de winkels koop ik een Canadese vlag en vragen we advies voor een restaurant. Ze sturen ons naar een wat betere lokatie, die wel last heeft van vergane glorie. Maar het eten is er goed.

Aan het eind van de middag pakken we de trein terug naar de campground. We moeten immers ook onze spullen nog inpakken. Op de gps wil ik de route uitzetten naar de inleverlokatie van CruiseCanada. Om een of andere reden wordt de kaart van Noord Amerika echter niet geaccepteerd. Ik schrijf dan maar de belangrijkste aanwijzingen op een papiertje. Volgens de planner hebben we ongeveer een uur nodig om er te komen, als we buitenom Vancouver rijden.

Om half 10 zijn we klaar voor de reis.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!