dag 13 en 14/ 17 en 18 augustus 2011

Door fam.Schreurs - 19-08-2011 04:12

Gisteren onderweg naar Zion hebben we in een leuk zestiger jaren tentje ontbeten.

Toen we dat op hadden hoefden we niet meer te lunchen haha.

In Zion komen we bij de canyoncampground aan , een mooie camping ,mooie ligging, ruime plaatsen en een zwembadje!! Daar duiken we maar eerst in.

Om de haverklap komen mensen langslopen met de tubes (een soort grote zwembanden).

Nou dat waren we toch al van plan om met de tubes de virgin river af te dobberen, en als de verhuurplek zo dichtbij is kunnen we dat mooi meteen doen.

Om half 3 krijgen wij onze tubes en dobberen we lekker de rivier af, soms een kleine stroomversnelling soms kom je vast te zitten op de stenen en tja dan moet je even uitstappen.  Het hele tochtje duurt z o'n 1,5 tot 2 uur en dan wordt je met een busje weer terug naar het verhuuradres gebracht.

Een lekkere verkoeling bij zo'n 40 graden!!

Naast de camping ligt een voormalig tankstation, die nu functioneert als een knus mexicaans restaurant, waar we buiten onder de ventilator een heerlijke  maaltijd krijgen.

Vandaag waren we wat later op mede doordat het gisteren zolang warm bleef.

We willlen de narrows lopen, en huren schoeisel en een stok.

De narrow is een diepe kloof in Zion waardoor de virgin river loopt, je kunt zover je wilt de rivier stroomopwaarts lopen maar het zelfde stuk moet je dus ook weer stroomafwaarts lopen. Op het diepste stuk komt het water tot aan de borst maar meestal maar tot knie of kuit hoogte. Het is wel een geploeter en gebalanceer over de keien , maar het water biedt voldoende welkome afkoeling.

Een bijzondere ervaring, mooi om door de canyon te lopen. Wij lopen 2 uur stroomopwaarts en dan terug ook ca. 2 uur stroomafwaarts.

Hier in Zion rijdt een shuttle bus je naar de verschillende uitstapplaatsen en vanaf het begin /eind  van het nationale park kun je een andere shuttle nemen naar het plaatsje Springdale waar ook de camping ligt. Heel goed geregeld dus.  Rens en Koert ploffen nog even voor de tv en Arno en ik gaan wat boodschapjes halen dan maken we vanavond nog maar eens een keertje de BBQ aan.

Morgen vertrekken we naar lake powell,. ook daar blijven we 2 nachten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan