alcatraz en biking the bridge

Door 4 lelietjes - A long time ago Onze eerste volledige dag in san francisco was goed gevuld. Eerst zijn we vanmorgen naar Alcatraz geweest. De kaartjes had ik een paar maand geleden al gekocht via internet. Dit was ook maar goed, want het bleek dat er tot 8 augustus (!!!!) geen kaartje meer te krijgen was. Eerst een tochtje met de boot. Na onze avonturen van gisteren zagen een aantal mensen er wel tegen aan, maar dit was niet nodig. Het was lekker rustig water. Erg indrukwekkend om Alcatraz van binnen te zien. Uit de film ken je het wel, maar als je er zelf rondloopt voelt het toch wel heel apart.Na een nederlandse (!) audiotour en nog even rondgelopen te hebben zijn we weer naar Fishermans wharf gevaren. Daar hebben we fietsen gehuurd om de Golden gate bridge over te fietsen. Dit lijkt eenvoudiger dan het is, de brug ligt namelijk erg hoog. Ook de fietsen zijn hier niet zoals we thuis gewend zijn, dus het was even wennen. Het fietsen over de brug was een ervaring op zich, niet in de laatste plaats doordat het erg druk was aan het begin en het eind met wandelaars die op hetzelfde pad liepen als waar ook 2 richtingen moesten lopen. Kortom slalommen en overal doorheen fietsen. Aan het eind aangekomen hadden we de keus om terug te fietsen of naar benden te fietsen en met de pont terug te varen. We hadden vanmorgen al gevaren, vandaar dat we terug zijn gefietst. En heuvel af was ook niet zo'n probleem.(haha) Het fietsen in een wereldstad viel ons eerg mee. Er fietsen hier alleen maar touristen en daar rijdt iedereen met een grote boog omheen. Er waren namelijk ook veel minder ervaren fietsers op de weg! Vanavond hebben we gegeten bij het rainforestcafe. Inderdaad in het regenwoud met bijbehorende dieren die elke 10 minuten tot leven kwamen. Ook dat hebben we weer meegemaakt. Morgen gaan we een openbaar vervoerkaart kopen om meer van de stad te zien.

Reacties

hutspotjes A long time ago

wij genieten hier iedere dag van jullie belevenissen. (fijn om te doen, terwijl hier de herfst bijna zijn intrede doet).
De Golden gate brigde, jullie hebben er op gefietst en wij hebbben het donderdagavond nog in een film gezien.
Het kaartje hierboven is een leuke toevoeging; vond Milan het fietsen wel leuk???

Voor vandaag ook weer een fijne dag gewenst.

Lisette A long time ago

Hallo,

Fietsen in Amerika, ook daar moet je dat eventjes hebben gedaan anders ben je het misschien na 3 weken wel verleerd. Heerlijk om jullie verhalen te lezen.
veel plezier. Groetjes uit een herfstachtig Losser

JOHAN EN TILLY A long time ago

WE KIJKEN IEDERE DAG UIT NAAR JULLIE BELEVENISSEN, GENIET ER MAAR VAN.GROETJES JOHAN EN TILLY

robert en family A long time ago

zo te zien hebben jullie het heel leuk.
hier in scheemda niet allen maar regen regen en nog ens regen

ps fc groningen heeft met 4-0 verlorgen van hsv
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!