bryce canyon- Moab

Door 4 lelietjes - 04-08-2011 05:04

Vandaag zijn we via een prachtige route naar Moab gereden. De scenic byway 12 kwam door de grandstaircase- escalante nationale park en door Capitol- Reef.  We hebben er heel wat kilometers opzitten, maar het was nooit saai.(tenminste niet volgens ons)

Bijna bij elke bocht die we doorgingen, hadden we het gevoel te moeten stoppen en foto’s te maken. Maar dat schiet natuurlijk niet op. We hebben natuurlijk wel heel wat stops gemaakt. Waaronder een stop waar er petroglieven op de rotsen getekend staan. Ze zijn gemaakt door fremont indianen ongeveer 1000 jaar geleden. Bij ons zouden er allerlei veilgheidsmaatregelen zijn, maar hier niet. We konden er heel dicht bij komen en het was ook beslist niet beschermd tegen regen, zon en/of andere weersinvloeden.

Aangekomen in Moab zagen we het park Arches al aan de linkerkant liggen, iets verder na het oversteken van de Colorado river, ligt ons hotel Aarchway inn. Hier is de indruk wel heel positief, ziet er netjes uit en ook de kamer ziet er goed uit. We zijn vanavond voor de tweede(!) keer bij de mac donalds wezen eten. We hadden namelijk vanmiddag al een heerlijk broodje bij de subway gegeten, waar je best wel vol van wordt. Na ons uitgebreid diner hebben we nog even gewinkeld in het levendige plaatsje Moab (niet cynisch bedoeld). Het is nu 21.00 en we zijn net terug uit het zwembad, ook nu is het nog heet buiten. Morgen gaan we het park Arches verkennen en ’s middags lekker rustig aan doen bij het zwembad. En ook de kaartjes versturen die we al weken met ons mee slepen.

Reacties

Lyan Bennewitz 04-08-2011 08:56 {{button-2130}}

Moab 2009 voor de Bennewitzen: rotsklimmen, met powerboat over de Colorado, Arches bezoeken en alle rondvliegende kolibries bewonderen! Veel plezier verder.

hutspotjes 04-08-2011 09:03 {{button-2133}}

Het blijft mooi!! (zeker om jullie belevenissen te lezen). De foto's zijn schitterend,fijn om ze te mogen zien.
Genietse!!

gerlinda 04-08-2011 16:07 {{button-2157}}

Wat een avonturen en wat een leuke foto's. Ook ik ben (in mijn jonge jaren, ahum) in Arches geweest, indrukwekkende natuur daar, je wordt er heel nietig en nederig van vond ik. Ik lees wel hoe het verder gaat, veel plezier!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan