Kayenta- Page

Door 4 lelietjes - A long time ago

Vandaag weer een korte reisdag (2 uurtjes) van Kayenta naar Page. Onderweg was er niet veel bijzonders te zien, maar bij Page is Lake Powell een imposant stuwmeer. We hebben nog even boven aan de stuwdam gestaan, en een visitors center bezocht met veel informatie over de dam.

Het plan was om een powerboot te huren en na eerst een vergeefse poging(alle boten waren verhuurd), lukte het een uur later wel om een bootje met een tube(een grote band) te huren. We hebben erg veel lol gehad op het meer. Om de beurt hebben we achter de boot gehangen op de tube. Ja, zelfs ik ! Het water was namelijk 27 graden, wat je niet zou verwachten van een diep stuwmeer.(op plekken meer dan honderd meter diep) Er zwommen in de haven enorme karpers (50 cm lang en dat is geen visserslatijn), Yara en ik waren bang ze ook in het meer tegen te komen, maar dat viel gelukkig mee. Op een gegeven moment lagen  Yara en Milan er met z’n tweeën op en ging het zo  hard op de golven dat Yara er afvloog. Ook Milan zijn we een keer verloren onderweg, maar gelukkig moest je met het tuben een reddingsvest aan. Het was een snel bootje, waar we in nederland absoluut niet mee zouden mogen varen zonder vaarbewijs.

We hebben later ingecheckt bij ons hotel (travelodge in Page) en we hebben weer een prima hotel met snel internet.  Nu zijn we net terug van het eten, voor de verandering hebben we bij een italiaan/mexicaan gegeten.

Morgenochtend gaan we de slotcanyon hier in Page bezoeken. Het heet de upper antilope canyon en we hebben geboekt bij Chief Tsosie.  Rond de middag vertrekken we naar de grand canyon voor het volgende avontuur.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan