Dag 5; Aankomst Lancaster.

Door Fam. Homan - A long time ago

Vandaag is eigenlijk een tussendag. Een dag om een beetje bij te komen van alle indrukken die we de afgelopen dagen hebben opgedaan in New York en Washington.

Vanmorgen zijn we opgestaan en zijn we met de auto richting Lancaster gereden. Een relatief korte rit van ongeveer 180 km. Na onderweg wat gegeten te hebben, zijn we voor het inchecken in het hotel eerst na het Amish farm and house gereden. Enigszins vergelijkbaar met het openlucht museum, maar dan een stuk kleiner van opzet. Je krijgt hier te zien en te horen hoe de Amish bevolking op een primitieve manier in het echt leeft. Heel leuk om te zien.

Hierna zijn we naar het hotel gereden. Ingecheckt en de koffers uitgeladen. Na een moment van relaxen zijn we een hapje gaan eten. Als de Amerikanen ons horen praten willen ze graag weten waar we vandaan komen, zo ook hier. Ze vinden het dan heel bijzonder dat Nederlanders hier rond huppelen. Geert Wilders is hier trouwens ook een bekende Nederlander. Dit bleek uit de vraag of ik hem ken?.. Na het eten konden de dames het niet laten om wat geld te besteden aan wat kleren.

Gelukkig hebben ze hier ook een buitenzwembad. Een ontspannen manier om deze dag af te sluiten, want ook hier is het een graad of 30. Morgen staat de langste rit van onze vakantie voor de boeg, tw. 555 km naar Niagara Falls. Een ritje dus vergelijkbaar met Arnhem-Parijs…….., maar vast en zeker de moeite waard.

 

Gr. R.  cool

Reacties

Margreet A long time ago

Hi Dees, René en kids!
Wat een goed idee dit blog! Trouw lees ik elke dag jullie verhalen en ervaar ze zo een klein beetje mee...
Het klikt allemaal behoorlijk indrukwekkend en een compliment voor jullie supermooie foto's. Ik wil jullie een hele gave verdere reis toewensen.
Gr. Margreet

Bianca A long time ago

Grappig dat men zo graag wil weten waar je vandaan komt.
Stukje geschiedenis, kan geen kwaad, laat je ook beter begrijpen hoe het land in elkaar zit. Het is een ingewikkeld land met heel veel grote verschillen, maar wel heel erg leuk, zou er graag een keer naar toe willen gaan en het zelf ervaren. En wat jullie doen is weer eens wat anders dan de grote pretparken. Morgen dus wel even ritje voor de boeg, maar naar Parijs moet te doen zijn. Het einddoel lijkt me geweldig.
Vandaag mijn 1e vakantiedag, ga er een dagje sauna van maken. We hebben paar warme dagen gehad, beetje bewolkt, beetje broeierig warm, de regenkans blijft hoog, maar alles beter dan die kou. We krijgen ook nog een muggenplaag, ben blij dat ik zondag vertrek naar hopelijk warm Italie. Dikke kus voor allen!!

bianca A long time ago

Ha zie nu pas de nieuwe foto's. Nog leuker dan het verslag :-) !!!
Dees leuke bandje om je arm!!!!
Hele leuke groepsfoto's, vooral die in Washington en die konijnenfoto haha.
Eten ziet er goed uit en zwembad helemaal (was al donker zo te zien)

XXX

bianca A long time ago

ojee varkens....haha

echt laatste bericht
XX

Fam. Homan A long time ago

Allereerst bedankt voor jullie reacties!!

Het is inderdaad grappig dat mensen willen wten waar wij vandaan komen. In Washington was er een Nederlandse vrouw die al 60 jaar in Amerika woont. Zij vond t geweldig om weer even Nederlands te praten. Een grote neger was eens een weekend in Nederland geweest (Amsterdam natuurlijk). He loved our guda cheese (gouda kaas!!). Mensen vertellen meteen welke plaatsen ze kennen. Een houtkunstenaar in Lancaster was eens in Utecht geweest. Alles was great! Het blijft grappig.
Zelfs een Duitse meneer die sinds 1960 hier woont, vertelde alles over vroeger.

De twee horloges verstellen mij de tijd in Amerika en Nederland. Zo kan ik soms even aan jullie denken.

groetjes Deciana
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!