Dag 5; Aankomst Lancaster.

Door Fam. Homan - 03-08-2011 03:01

Vandaag is eigenlijk een tussendag. Een dag om een beetje bij te komen van alle indrukken die we de afgelopen dagen hebben opgedaan in New York en Washington.

Vanmorgen zijn we opgestaan en zijn we met de auto richting Lancaster gereden. Een relatief korte rit van ongeveer 180 km. Na onderweg wat gegeten te hebben, zijn we voor het inchecken in het hotel eerst na het Amish farm and house gereden. Enigszins vergelijkbaar met het openlucht museum, maar dan een stuk kleiner van opzet. Je krijgt hier te zien en te horen hoe de Amish bevolking op een primitieve manier in het echt leeft. Heel leuk om te zien.

Hierna zijn we naar het hotel gereden. Ingecheckt en de koffers uitgeladen. Na een moment van relaxen zijn we een hapje gaan eten. Als de Amerikanen ons horen praten willen ze graag weten waar we vandaan komen, zo ook hier. Ze vinden het dan heel bijzonder dat Nederlanders hier rond huppelen. Geert Wilders is hier trouwens ook een bekende Nederlander. Dit bleek uit de vraag of ik hem ken?.. Na het eten konden de dames het niet laten om wat geld te besteden aan wat kleren.

Gelukkig hebben ze hier ook een buitenzwembad. Een ontspannen manier om deze dag af te sluiten, want ook hier is het een graad of 30. Morgen staat de langste rit van onze vakantie voor de boeg, tw. 555 km naar Niagara Falls. Een ritje dus vergelijkbaar met Arnhem-Parijs…….., maar vast en zeker de moeite waard.

 

Gr. R.  cool

Reacties

Margreet 03-08-2011 07:10 {{button-2068}}

Hi Dees, René en kids!
Wat een goed idee dit blog! Trouw lees ik elke dag jullie verhalen en ervaar ze zo een klein beetje mee...
Het klikt allemaal behoorlijk indrukwekkend en een compliment voor jullie supermooie foto's. Ik wil jullie een hele gave verdere reis toewensen.
Gr. Margreet

Bianca 03-08-2011 10:47 {{button-2084}}

Grappig dat men zo graag wil weten waar je vandaan komt.
Stukje geschiedenis, kan geen kwaad, laat je ook beter begrijpen hoe het land in elkaar zit. Het is een ingewikkeld land met heel veel grote verschillen, maar wel heel erg leuk, zou er graag een keer naar toe willen gaan en het zelf ervaren. En wat jullie doen is weer eens wat anders dan de grote pretparken. Morgen dus wel even ritje voor de boeg, maar naar Parijs moet te doen zijn. Het einddoel lijkt me geweldig.
Vandaag mijn 1e vakantiedag, ga er een dagje sauna van maken. We hebben paar warme dagen gehad, beetje bewolkt, beetje broeierig warm, de regenkans blijft hoog, maar alles beter dan die kou. We krijgen ook nog een muggenplaag, ben blij dat ik zondag vertrek naar hopelijk warm Italie. Dikke kus voor allen!!

bianca 03-08-2011 10:52 {{button-2085}}

Ha zie nu pas de nieuwe foto's. Nog leuker dan het verslag :-) !!!
Dees leuke bandje om je arm!!!!
Hele leuke groepsfoto's, vooral die in Washington en die konijnenfoto haha.
Eten ziet er goed uit en zwembad helemaal (was al donker zo te zien)

XXX

bianca 03-08-2011 10:55 {{button-2086}}

ojee varkens....haha

echt laatste bericht
XX

Fam. Homan 04-08-2011 15:32 {{button-2155}}

Allereerst bedankt voor jullie reacties!!

Het is inderdaad grappig dat mensen willen wten waar wij vandaan komen. In Washington was er een Nederlandse vrouw die al 60 jaar in Amerika woont. Zij vond t geweldig om weer even Nederlands te praten. Een grote neger was eens een weekend in Nederland geweest (Amsterdam natuurlijk). He loved our guda cheese (gouda kaas!!). Mensen vertellen meteen welke plaatsen ze kennen. Een houtkunstenaar in Lancaster was eens in Utecht geweest. Alles was great! Het blijft grappig.
Zelfs een Duitse meneer die sinds 1960 hier woont, vertelde alles over vroeger.

De twee horloges verstellen mij de tijd in Amerika en Nederland. Zo kan ik soms even aan jullie denken.

groetjes Deciana
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan