Dag 6 en 7; Aankomst en verblijf Niagara falls.

Door Fam. Homan - A long time ago

Dag 6:

Gisteren zijn we vertrokken vanuit Lancaster voor 1 de langere ritten van onze vakantie. 555 km op precies te zijn. De reis verliep voorspoedig. Normaal gesproken zouden we voor de tolwegen hebben gekozen, maar om ook een stukje Amerika te proeven, hebben we de keuze gemaakt om binnen door te rijden. De route kenmerkte zich door een bergachtige omgeving met veel groene bebossing. Omdat rond Lancaster veel Amish woont, hoopte we deze mensen nog in het echt tegen te komen. Dat lukte en wel op een heel bijzondere manier. Al rijdend op de snelweg zagen we op de vluchtstrook meerdere malen paard en wagen rijden met de Amish mensen erin. Een hele rare ervaring om rijdend op de snelweg aan de zijkant paard en wagen voorbij te zien hobbelen…….

Na een uurtje of 7 rijden kwamen we aan in Niagara Falls. De eerste indruk van de Falls zelf is geweldig, maar de rest van de omgeving ziet er enigszins armoedig uit. We krijgen de indruk dat de overkant (het Canadese gedeelte) verder ontwikkeld is en beter inspringt op de commerciële kant van de Falls.

 

Dag 7:

Vandaag was het de dag van de Niagara Falls. Ons hotel zit vlakbij de Falls; een minuutje of 10 lopen. Naast het bekijken vanaf de kant, bestaat er ook de mogelijkheid om met een bootje de Falls van heel dichtbij te bekijken. Na diverse foto’s te hebben genomen van de kant, gingen we de boot op, voorzien van een poncho. Je wordt nl. nat van de mist. Vandaar ook de naam van deze boottocht: the Maid of the Mist. Het is echt onbeschrijfelijk hoe mooi het is om de Falls van zo dichtbij te zien. Je zit er met de boot middenin. De foto’s zeggen dan ook meer dan woorden.

Zoals al eerder gezegd is de Amerikaanse kant van de Falls enigszins vervallen. Commercieel moet hier veel meer uit te halen zijn. Nu zijn we in de avond ook naar de Canadese kant geweest van de Falls en hier heerst een hele ander sfeer. Commercieel worden de Falls hier helemaal benut. Er is hier o.a. een straat die lijkt op een pretpark. Een en al vermaak voor de kids. Het ziet er hier i.t.t. de Amerikaanse kant veel mooier uit.

De Niagara Falls is in ieder geval een ervaring die we niet hadden willen missen!

Morgenvroeg vertrekken we naar Ada Michigan, waar het hoofdkantoor van Amway zit. We zullen in de middag een rondleiding krijgen. Voor diegene die het (nog) niet wisten: de werkgever van Deciana.

Tot zover de Fam. Homan vanuit de USA.

 

Gr. R. smiley

Reacties

Bianca A long time ago

Foto's blijf je naar kijken.
1e indrukken:
Wat een klein bootje, je moet maar durven haha.
Ontzettend leuk dat jullie steeds met z'n 4'en op de foto staan, waarschijnlijk vraagt iedereen elkaar om een groepsfoto te maken.
Verder die vogel voor de Falls, geweldige fotograaf of lucky shot??? haha

Veel plezier bij Amway, ben benieuwd.

Dikke kus voor allemaal.

Ton en Riekie A long time ago

Mooie foto`s!!Zeer goede Fotograaf!!Ook een goede schrijver,met een goed verhaal.De foto van de smurfen doet me denken aan een film die ik ooit gezien heb.We blijven julllie volgen.Vooral de foto`s geven ons een beeld van wat je allemaal ziet.Hoe bevalt de Dodge,zal wel automaat zijn?
Vanuit een warm en zonnig Westervoot 22.8 *C wensen wij jullie een fijne voortzetting van de Toer door de USA. De T.T. weet overal de weg.
Een mooie dag nog toewenst bij de werkgever van Deciana..
Rene Deciana Quinty en Noa Allemaal een dikke kus van Opa en Oma Rozie ***** ;-)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!