Dag 8; Aankomst Ada Michigan (Amway)

Door Fam. Homan - 06-08-2011 00:43

Vandaag stond in het teken van een bezoek aan Amway. Vanmorgen zijn we dan ook vertrokken naar Ada Michigan, waar het hoofdkantoor van Amway gehuisvest is. Na een rit door Canada kwamen we even na 13.00 uur aan in Ada Michigan. Omdat het de werkgever van Dees is,wil ik graag hierbij het woord geven aan Dees.

Het is een Amerikaans bedrijf, dus je wordt ontvangen op “the american way”.

Thanks for having you….. your welcome……Where do you come from…... alle cliche’s kwamen voorbij.

Weer helemaal leuk om mee te maken. We hebben een rondleiding gekregen van een dame genaamd Arla Harvey die reeds 25 jaar bij Amway gewerkt heeft en nu gepensioneerd is, maar nog veel plezier beleeft aan rondleidingen.  (ook zij  was ooit in Nederland geweest en had dat met bloemen gezien … de  Keukenhof) .  Een schat van een mens. Ze heeft ons het informatie centrum laten zien, maar ook delen van de fabriek, waspoeder productie, laboratorium (research and development).

Helaas kostte de lange autorit en het vroege opstaan even zijn tol. Je komt van een hete fabriek, in de airco van een kantoor en dan loop je weer buitenom naar een ander vertrek. Ik werd even niet lekker. Onze Arla, meteen ongerust, was de reddende engel met Amway energierepen en een colaatje. Dat scheelde heel wat.

Ook Arla had er vandaag schik in. Normaal doet ze rondleidingen voor grote groepen vanaf 15. Nu hadden wij een privetour. Heel persoonlijk allemaal. Ze nam zelfs afscheid met een dikke knuffel. Leuke collega’s heb ik !

Na 2,5 uur!!!!  Zijn wij naar het hotel gereden om even uit te rusten. Inmiddels is het etenstijd. Gelukkig hebben wij een steak/grill house naast de deur. Dat wordt vast weer lekker eten.

Vandaag doen we niet veel meer. Morgen weer een nieuwe dag.

Daar ben ik weer. Morgen gaan we naar Chicago. Onderweg komen we het plaatsje Holland tegen waar Nederland is nagebootst en er schijnen op de weg naar Chicago toe een aantal stranden te zijn waar je lekker kunt vertoeven. Tenslotte is het hier nog steeds warm. We zullen het allemaal meemaken.

Gr. R. en D. natuurlijk voor haar inbreng deze keer.

Reacties

Bianca 06-08-2011 11:06 {{button-2246}}

Waar Amway al niet goed voor is, energierepen en een colaatje.
Het is ook hard werken zo'n vakantie, moet je je niet in vergissen hoor ;-).
Hou je taai, doe t rustig aan en geniet.
Ik heb de koffer net gepakt, jemig hoop dat ie dicht gaat, toiletspullen moeten er nog in, natuurlijk veel te veel en dubbelop, gewone kleren en sportkleren en wandelspullen bergschoenen, regenjas, warm en koud. (we zitten op 1100 meter in de bergen waar het nogal kan afkoelen en beneden bij het Gardameer is het heel erg warm en er is kans op en regenbui, help wil mijn kast meenemen haha
Heb m'n creditcard bij me anders koop ik daar wel wat, wat dan weer niet in de koffer past.

Voorlopig mijn laatste bijdrage denk ik misschien morgen nog en dan tot over een week.
Knuffels, kusjes aan iedereen!
Groetjes Bi

Danny 06-08-2011 16:39 {{button-2264}}

hoi dames en rene,

zo te lezen vermaken jullie je goed in Amerika al een beetje bruin geworden ?? leuk om te lezen wat jullie tot nu toe gedaan hebben incl de foto`s. De platen leven nog steeds en de cavia`s...............ook. De terug reis vanuit Brussel is goed gegaan vooral de cruise control is keihandig.

ik heb nog twee vragen

1 moeten de vissen nog voer krijgen ?
2 er lig een pakketje klaar bij het postkantoor zal ik die ophalen ?

nog veel plezier de aankomende twee weken

Hopelijk morgen de eerste 3 punten vanaf volende week komen de nieuwe spelers

gr

uit het herfsachtige Nederland
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan