Dag 15; Aankomst Grand Canyon.

Door Fam. Homan - 13-08-2011 06:03

Vanmorgen vroeg weer op pad gegaan naar ons volgende doel; de Grand Canyon. Het bekendste park van de 3 parken die we bezoeken in Amerika. Kort na het middaguur kwamen we aan bij ons nieuwe hotel. Hier zullen we 2 nachten slapen. Onderweg wederom genoten van alle indrukken van de omgeving waardoor we heen reden. Eindeloze wegen met links en rechts oneindige landschappen met in de verte gebergten. Net als in de film. Je voelt hier een enorme vrijheid tijdens het rijden. Heerlijk gevoel. Zal straks weer wennen zijn om in het bekrompen Nederland rond te rijden. Maar daar denken we nu nog ff niet aan!

Na aankomst zijn we na het nuttigen van een verkoelend ijsje het Park ingegaan (ook is hier het ruim 30 graden). Tegen betaling van 25 dollar mag je 7 dagen lang in het Park vertoeven.  De Grand Canyon is een groot Park met daarin de Colorado River. Omdat je in de Grand Canyon kijkt is dit een machtig gezicht. Ik denk dat de foto´s genoeg zeggen. Ook in dit Park kun je de uitzichtpunten met de auto bezoeken. Daarnaast rijden er ook Shuttle bussen die gratis zijn en je naar plekken brengen die je niet met de auto kunt bereiken.  Het zijn overigens wel aardige afstanden die je aflegt om van uitkijkpunt naar uitkijkpunt te gaan. De breedte van het Park is ongeveer29 km. Een auto is dus wel gewenst.

 Vandaag hebben we een gedeelte van het Park kunnen bezichtigen en kunnen genieten van alle schoonheid die dit Park te bieden heeft. We hebben dan ook wederom weer veel foto´s genomen en gefilmd. Na een lekker buffet in ons hotel liggen we nu relax op onze hotelkamer om onze opgedane indrukken van vandaag te verwerken. En dat met de gedachte dat het mooiste nog moet komen. Morgen gaan we nl. met een helikopter over de Grand Canyon´s vliegen. Hopelijk kunnen we deze ervaring ook goed vastleggen op film en foto.

PS. Overigens kwam ik hier in het wild ook een slang tegen. Rare gewaarwording. Toch maar ff een foto van genomen in de hoop dat die geen rare dingen zou doen (zie foto).

 

Groetjes vanuit de Grand Canyon´s. cheeky

Reacties

Irm, Ed & de meisjes 13-08-2011 16:42 {{button-2542}}

Ha American holiday gangers, wat leuk, we hebben net jullie verslag verder gelezen en de foto's bekeken! Het lukte niet goed in France om op internet te komen. Helemaal leuk en wat een superervaring hoor! Echt fantastisch en wat een mooie natuur en wat een ruimte is er zeg. Wij zijn net terug vanuit de laatste bestemming in Luxemburg en de 2e was zit erin, haha. Liefs uit Elst van ons4tjes xxxx

Krishna, Joost en Yara 14-08-2011 12:53 {{button-2568}}

He broer! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Heel veel plezier in Vegas! X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan