Monument Valley - Kayenta

Door A van Dijk - 01-07-2011 04:51 Om 8 uur uur een ontbijt in het hotel , komt niet vaak voor bij Amerikaanse hotels. Het waait hard en de temperatuur is wederom hoog. We rijden in het Navajo Nation Park, je kunt heel ver kijken, Friesland is er niets bij, met af en toe een rots,die als een monument uit de aarde opstaat. We komen nauwelijks verkeer tegen. Hier en daar in de wildernis, staan soms meerdere maar ook vaak solitair Navajo hutten in een verlaten landschap. Vaak niet aangesloten op het elektrisch net, sommigen hebben zonne-energie. Autobanden houden het dak op zijn plaatst. Atijd een pickup bij de deur, niet zo gek met deze afstanden. Achterop vaak een grote plastic tank voor het halen van water. Het begint steeds harder te waaien, zand stuift met hoge snelheid over de weg, af en toe zitten we in een zandstorm. Rond 10 uur zijn we al in Kayenta, eerst tanken en koffiedrinken. Dit plaatsje ziet eruit als een nederzetting. Na de break gaan we richting Monument Valley. Bij de ingang van het Monument Valley Tribal Park betalen we 5 dollar, onze parkpas geldt hier niet. We kiezen voor een guided jeeptocht van 2,5 uur. We hebben geluk ,zijn de enigen op dit moment. Door de extreem harde wind,we worden gewoon gezandstraald, komt er eerst een kap op de jeep. Sam is onze begeleider, op zo'n tocht kom je op plaatsen waar je met de gewone auto niet kan en mag komen. Het is zo wie zo niet aan te raden dit op eigen houtje te doen, wegen zijn erg slecht ,autoverhuurders staan het rijden op onverharde paden vaak ook niet toe. De drie bekende Monuments zijn fantastis , maar al rijdend door de Valley worden we verrast door nog meer prachtige creaties. Sam vertelt er boeiend over. Regelmatig stoppen we, verlaten de jeep en kunnen na hartelust fotograferen. Prachtig zijn ook God,s Ear en Sun's Eye. Douchen duurt langer, we hebben alle porieen vol met rood zand. Vanavond lekker gegeten (alcoholvrij, volgens de wetten van de Navajo Indianen. Morgen na Moab.

Reacties

jel 01-07-2011 07:10 {{button-584}}

hoi
leuk de ferhaeltsjes moarns betiid. bliid dat jimme sa genietsje. Ik ha prebearre in e-mail to stjûren: woe net.
groet jeltsje

Jannie van Dijk 01-07-2011 18:55 {{button-598}}

hoi allebei groeten van mem en jannie.Fijn dat jullie zo genieten van al dat moois in America. Leuk die berichtjes elke dag, vindt mem ook leuk.
Nou geniet nog maar even door en wij horen morgen wel weer

Johannes en Ytsje 02-07-2011 13:21 {{button-607}}

We zijn wel een beetje jaloers hoor op wat jullie nu meemaken maar het is jullie gegund! Zeker omdat wij nog week of 6 moeten wachten tot onze vakantie zich aandient. Heb net de eerste foto bekeken, dat maakt het nog leuker dus ga vooral door met plaatsen van foto's. Groetjes!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan