Van Moab naar Capitol Reef N.P.

Door A van Dijk - 04-07-2011 01:35 Na de gebruikelijke ochtendrituelen en het vullen van de koelbox met ijs, je moet geen kamer nemen nabij de ijsmachine, want dan is de rust ver te zoeken, gaan we rond 9 uur op pad. We ontbijten bij Denny's, echt een aanrader, heerlijke omeletten, toast etc en ze komen voortdurend langs om je koffiekop bij te vullen. Wat ons ook opvalt is dat zodra je ergens iets gaat eten of drinken je meteen een glas water met ijs krijgt, in Nederland moet je er vaak voor betalen. De gastvrijheid is hier echt geweldig. Onderweg zien we veel Amerikanen met een aanhanger achter hun auuto en daarop een een voertuig wat een kruising lijkt tussen een jeep en een quad, waarop ze off road in de bergen rijden. In het Capitol Reef N.P. bezoeken we eerst het visitors center. We gaan naar the Gifford Farnhouse voor een picknick in de tuin met een lekkere blackberry pie. We hadden wel eentje kunnen delen, je zit zomaar vol, het is erg machtig, maar overheerlijk. The Gifford farmhouse uit 1908 is nu een cultureel centrum gewijd aan de mormoonse kolonisatie +/- 1880. In de verte horen we het onweer en er valt iets regen. We rijden verder het park in maar nadat de weg onvergard wordt gaan we niet veel verder, de weg wordt te slecht. Nu op zoek naar de petroglieven die op de rotsen zijn nagelaten als bewijs van bestaan door de Fremont Culture Indianen. Het is goed zoeken en kijken, geprobeerd ze te fotograveren maar het is moeilijk te zien. We logeren vannacht in de Sandstone Inn & Restaurant. Na een glas hefe weissen hebben we lekker gegeten en liggen "uitgeteld" oo bed. Morgen Indepandance Day naar Brice Canyon. Wij genieten van de berichtjes die jullie achterlaten.

Reacties

Johannes en Ytsje 04-07-2011 10:52 {{button-648}}

Die Blackberry pie lijkt mij ook wel wat bij de koffie (waar ik nu aan zit) Auke met die hoed op en hoe je kijkt ben je wel een zoon van je moeder!! Ik kijk 's ochtends meteen of er al weer een verslagje is, blijft leuk om te volgen. Veel plezier, Ytsje

Jannie van Dijk 04-07-2011 15:38 {{button-656}}

Ja dat vinden wij ook elke morgen even berichtje en verslag kijken. leuke foto's ook vooral die met john wayne.
Mooie rotsformatie's ook.
groetjes Jannie en Mem

Henny Boschma 04-07-2011 17:34 {{button-658}}

hey vakantie gangers , leuk hoor als je te horen krijgtr dat je dan echt op mem lijkt hahhahah.
Veel plezier nog en snel maar weer even een berichtje plaatsen hoor!! leuk

sjoerdtsje 04-07-2011 22:07 {{button-670}}

we hebben erg gelachen om de foto's... Pa die hoed, hoofddeksel... sorry kan echt niet!! alles is volgens mij erg extreem of niet? wel erg indrukwekkend die rotsen!
liefs van thuis
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan