Death Valley

Door A van Dijk - 08-07-2011 02:48

Kan niet vanaf de smartphone een beircht sturen. Geen wifi bereik op de kamer in de woestijn en is hier nu meer dan 44 graden. Gebruik de computer van het hotel.

Vanochtend vroeg op want we hebben een lange reis voor de boeg. Ontbijt was inbegrepen maar was heel summier. Wij hadden echter wel genoeg aan jus en koffie en 2 toast. Kwart vor acht rijden we nemen niet de aanvankelijke  geplande route omdat we dan (bijna) niet alles van D.V. kunnen bekijken. We gaan onderlangs (I 15 west) via Las Vegas. Mooi zijn ook de blauwe boreden langs de kant van de weg. De  een is voor food-exit, de ander voor gas-exit en weer een ander voor lodging-exit, je hoeft geen afgslag te missen.

We hebben nu inmiddels nu we midden in de woestijn zitten 1900 mijl op de teller. Om half 10 zien we reeds Las Vegas liggen in de Vallei. De toren waarop ook wij zijn geweesten de hoge hotel / casino gebouwen steken overal bovenuit. Prachtig we rijden dwars door Las Vegas i.p.v. de rondweg en om 10 uur laten we de stad achter ons. Tanken en koffie drinken in Pahrump en dan Death Valley in. Onvoorstelbaar en adembenemend, gedurende de eerste 40 mijl komen we hooguit 5 auto's tegen. Om 1 uur komen we aan bij Badwater, daar zijn meerdere mensen, dit is het absolute laagtepunt van de Verenigde Staten. , volgens geleerden 94 meter onder zeeniveau. We verlaten de auto  en lopen de zoutvlakte op, heel warm hier. Foto's gemaakt maar alles weerspiegeld door de zon en ik kon eigenlijk niet zien wat ik fotograveerde. Terug in de auto loopt het water ons in de nek.  We zijn inmiddels al aan onze 5e fles water van 0.5 ltr. bezig. Even later rijden we de weg Artists Drive, de prachtigste aardkleuren/tinten, zie je hier. We hebben vandaag 25 uur en zetten de klok een uur terug, kunnen zo mooi langer genieten van deze hitte, ha, ha.

 Dan door naar Furnace Creek Range en het visitors centrum, hier krijgen we een sticker voor in de auto een bewijs dat je betaald hebt. Hier gaan we ook wat eten, dit is een oase in de woestijn, zoek maar eens op fotos via google. Daarna nog naar Dante's View, dat ligt op 1690 meter, dan overbrug je even ruim 170o meter , meteen te merken aan de temperatuur 86 F'. Hier heb je een werkelijk opbeschrijfelijk uitzicht over de zoutvlakte. Dan rijden we verder en zoeken ons hotel op. Geen t.v. en wifi op de  kamer, wel een goede airco. Maar dit is het allemaal zeker waard. Morgen naar Yosemite N.P.

 20.40 uur lokaal time. even een toevoeging:

Zojuist lekker gegeten en nu steekt er een enorme wind op met aan de horizon onweer. Kijken hoe dat slaapt in de woestijn. De sterrenacht moet hier prachtig zijn  omdat je hier in het geheel geen lichtvervuiling hebt.

Groetjes Auke en Klaske

 

Groetjes

 

Reacties

Pieter & Mel 08-07-2011 07:21 {{button-769}}

Hoi hoi!
Wat klinkt dat allemaal ontzettend spannend zeg! Echt n mega ervaring..
Moet wel zeggen dat me hier het zweet al uitbreekt bij de gedachte aan die hoge temperaturen...;-)
Hebben jullie meegekregen wat er met de Grolsch Veste gebeurd is? Het dak is gedeeltelijk ingestort.. éen dode en 15 gewonden. Echt vreselijk.

Pieter en ik zijn nu aan t ontbijten. Pieter gaat zo naar Dijkstra en ik ga n fotoshoot maken van drie Totilas- veulentjes! Spannend!

Wij wensen jullie nog heel veel plezier, geniet ervan!!
Liefs Pieter en Mel

Ytsje 08-07-2011 12:54 {{button-781}}

Hallo familie,
Wat een hitte zeg daar, maar wat een belevenis! Het is echt geschiedenisles, Yosemite N.P., klinkt bekend maar waarvan ook al weer...
Vandaag Henny jarig, kunnen we het even over jullie hebben.
Veel plezier bij het vervolg van jullie reis! Groet, Ytsje

Ytsje 08-07-2011 13:04 {{button-782}}

Nog even voor de goede orde voor het geval jullie geen uitslagen zien van de Tour de France:
1. Hushovd, 2. Evans op 1 sec., 3. F. Sleck op 4 sec., 4. Millar op 8 sec., 5. Kloden op 10 sec. Beste Nederlander Gesink op plaats 14 op 20 sec.
Jonny Hoogerland rijdt sinds gister in de bolletjestrui. Ytsje

Jannie van Dijk 08-07-2011 13:45 {{button-783}}

Is dat niet dat park waar van de week iemand aangevallen is door een beer? Pas maar op dus.Jullie hebben al meer kilometers gereden dan ik in mijn corsa en dat in twee weken zeg. Nou tot horens dan maar weer.
Groetjes Mem en Jannie

Ine 08-07-2011 22:46 {{button-800}}

hoi Klaske en Auke,
Lees jullie verslagen met veel plezier.wat een indrukken doen jullie op
Ben blij dat het hier een stuk koeler is.
groetjes en nog heel veel plezier Ine
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan