Mesa Verde,Durango & Silverton

Door Willem van Essen - 23-07-2011 04:46 Gisterochtend op tijd uit Moab vertrokken omdat we op weg naar Durango ook het Mesa Verde Nat. park wilden aandoen. De rit naar Mesa Verde verliep spoedig en dus hadden we alle tijd het park in te gaan. Echter om met een gids de indianenwoningen te bezoeken waren we te laat. Gelukkig zijn er ook die je alleen mag bezoeken. Het weer was als vanouds,heerlijk warm. Het was echt de moeite waard het te bekijken. Nadat we daar zijn vertrokken zijn we naar Durango gereden. De camping die we hadden geboekt, Ligtner Creek ligt zo'n 10 minuten voor Durango, heel mooi aan een klein weggetje in de bossen.'s Nachts koelt het hier dermate af dat de ac niet nodig is maar zelfs de slaapzak over je heen. Na het eten zijn we nog even in Durango geweest, alvast de treintickets gehaald. Zonder dat we een bewijsje of wat meehadden genomen. Last name please, van Essen......Is that Willem? Yes Mam. There it is. Kijk,zo gemakkelijk kan internet zijn. Vandaag vrijdag, om half elf de bus genomen naar Silverton, een vml mijnwerkersstadje, met alleen een geasfalteerde hoofdstraat, de rest dirt roads. Heel leuk om te zien. Op aanraden vd buschauffeur ergens gaan eten maar dat was geen succes. Er zat smaak nog kraak aan de burgers en de salade was rauwer dan rauw. Nee, dan is de Mac nog beter.Of de Subway....de treinrit terug naar Durango duurt zo'n 3.15 uur. Dat gaat over een smalspoor langs de Animas River. Prachtige tocht met een kolengestookte locomotief dus na afloop wel even zwemmen cq douchen. Terug op de camping aldus gedaan en nog even foto's gemaakt vd colibris die hier rondvliegen in allerlei kleuren. Morgen gaat de rit richting Gunnison, maar kijken hoe ver we komen, er is niets afgesproken. Ik wil er nog niet teveel aan denken maar het begint al op te schieten. Dinsdag moeten de RV weer inleveren dus we moeten langzaamaan richting Denver. Gegroet allemaal .

Reacties

Karin 23-07-2011 04:53 {{button-1453}}

Weer leuk om te lezen. Aparte omgeving he?
De tijd vliegt, helaas. Nog even en jullie zitten weer in " normale" temperaturen. Heel de USA zucht onder een hitte golf. In Washington en New York 104 graden. Je zal er maar rond lopen.
Wij ziten nu in Page en gaan morgen naar de Grand Canyon.
Groetjes

Willem van Essen 23-07-2011 05:18 {{button-1454}}

Zo,dat is snel zeg. Bij jullie zal het ook wel warm zijn. Al valt het hier wel mee hoor, zeker nu zo s'avonds. Hebben jullie de ANTILOPE CANYON ook gedaan? Deze ligt vlak voor Page en is vanaf de weg niet te zien omdat deze onder de grond ligt. Wij hebben destijds in Kenab (Utah) op de camping gestaan. Kenab is een leuk plaatsje, echte westernstyle. Groeten.

Jennifer 23-07-2011 08:13 {{button-1456}}

Hoi lieve mensen,
Ik heb genoten van jullie verslag. Wat een adembenemende reis.Fijn om op deze manier op de hoogte gehouden te worden. Late reactie van mij, maar what else is new. Ik had mij in het begin van jullie reis wel zorgen om jullie gemaakt vanwege de zandstormen en de enorme ravage die daardoor was aangericht. Gelukkig hebben jullie er weinig last van gehad. Het nieuws dat het hier ****weer is, heeft jullie ook bereikt, zag ik. Fijn dat je dan een sunshot hebt ontvangen, waar je de komende maanden op kan teren. Have lots of fun and see you next thursday?
Bye, Jen

van essen pa en ma 23-07-2011 10:17 {{button-1463}}

hier alles goed
alleen slecht weer
pa zit weer te cryptoen
dus weer het oude patroon
volgende week zal het weer beter worden dan kan er weer gefietst worden
hoe gaat het met Nene?
groetjes

Eric en Lida 23-07-2011 23:18 {{button-1498}}

Hoi Fam v Essen
De verhalen vanuit Durango komen ons bekend voor behalve die van de buschaufeur maar dat was zeker fam van de eettent. Leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben en de tijd gaat snel voorbij nog maar een paar dagen dubbel genieten. Voorzichtig richting Denver. Groet Eric

Willem van Essen 24-07-2011 04:58 {{button-1501}}

Ha Jenneke, nog effe en dan gaan we weer lekker sporten en roti maken voor we naar de sauna gaan. Kus petrine

mary 24-07-2011 15:18 {{button-1530}}

hoi wpp dit is wel op jou lijf geschreven hoor al deze verslagen erg leuk om te weten waar jullie zitten jammer van het eten zodra je thuis komt meteen maar weer aan de zweedse balletjes (hihiGrapje) ik begrijp dat het er bijna op zit geniet nog even hier is er alleen maar regen vandaag groetjes je oud collega dikke kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan