06-07-2011: Stockton-Mariposa

Door I.H. Gelton - A long time ago

Vandaag gingen we op weg met als doel een overnachting nabij Yosemite Park; 's morgens op internet gekeken en een campground geboekt. Een prachtige rit, hoewel het duidelijk is dat men in Amerika geen roadtaxes betaalt: de kwaliteit van de wegen is niet best! (zeggen wij, verwende Nederlanders). Halverwege de rit een afslag genomen voor een lunch bij Subway en dat blijkt een stop van een paar uur en een geblokkeerde creditcard te worden, daar blijkt namelijk ook een Wal-Mart en Super Target (en nog veel meer winkels....) te zitten. Kom je dus niet voorbij, met twee tieners in je camper (sorry: RV!). Afijn, nog geen outlet gezien en nu al een extra koffer nodig. Maar..... ook de iPad is binnen!

Het is superwarm hier, zeker veertig graden. Een beetje te warm om in de zon te zitten, maar in de schaduw is het heerlijk.

Na een iets langere stop dan verwacht rijden we door naar de campsite. Als we ons melden bij de receptie (campsite valt wel een beetje tegen, lijkt niet echt op de foto's!) hebben ze echter nog nooit van ons gehoord, weten we zeker dat we de goed zitten...? Nee dus, want we hadden een KOA campsite geboekt. Aha, weten de bijzonder vriendelijke dames bij de receptie, die zit een stukje verderop, gebeurt wel vaker dat mensen verkeerd zitten. We stappen weer in, rijden wat miles verder en kunnen nog steeds de juiste campsite niet vinden. Weer vragen, de ene vraagt het in de ene winkel en de ander vraagt het in de andere winkel, en natuurlijk, allebei sturen ze ons een andere kant op. Dan maar even bellen met Yosemite West: we kunnen jullie niet vinden! Om een heel lang verhaal kort te maken: Frank had het adres van KOA Yosemite South in TomTom gezet en we hadden Yosemite West geboekt, anderhalf uur verderop..... Eenmaal op de campsite aangekomen is het al bijna donker, het zwembad al bijna dicht en niets te beleven qua eten, dus maken we maar snel macaroni :-). Morgen naar Yosemite!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!