14-07-2011: Grand Canyon North Rim-Grand Canyon South Rim

Door I.H. Gelton - A long time ago

We zijn al in het Grand Canyon National Park, en naar de North Rim is het slechts een half uur rijden. Het is onze eerste blik op de Grand Canyon, en het is overweldigend. De rit ernaartoe door het NP is al prachtig, dwars door de bossen (waar af en toe flink brand heeft huisgehouden!), en het uitzicht op de North Rim is schitterend. In het Visitor Centre leren we echter dat dit nog niet eens de Grand Canyon zelf is, maar een zijtak ervan. We zijn allemaal erg benieuwd wat ons  dan verder nog te wachten staat! Van de North Rim van de Canyon naar de South Rim is het 11 miles, 17.7 km, hemelsbreed. Met de auto is het echter 359 kilometer, en er volgt uitermate saaie rit, uuuuuuuuuuuuuuuurenlang door de desert met links en rechts indianenreservaten met af en toe kraampjes langs de weg waar ze 'handgemaakte' sieraden verkopen (waar soms de labels 'made in Pakistan' nog aan hingen....). Leuke onderbreking is het oversteken van de Colorado River over de Navajo bridge, waar we een geweldig uitzicht op de rivier hebben. Onderweg bel ik even naar de campsite in het Grand Canyon South Rim NP, en er is nog plaats.

We komen het NP binnengekomen via de East entrance en hebben daar een wandeling gemaakt naar de South Rim. Fantastisch, onbeschrijfelijk mooi en bijzonder indrukwekkend! Trailer Village is nog 27 miles rijden, een prachtig stuk na al het saais van de rit om de Canyon heen. Hoe goed het was om even telefonisch te reserveren blijkt als we ons in het park melden bij de Trailer Village, en we horen dat de mensen voor ons weggestuurd worden en het bordje FULL voor het raam gehangen wordt. Zonder dat we het weten staan we twee campers verwijderd van een klasgenootje van Judith, dat blijkt echter pas als ze weer WiFi verbinding hebben en met elkaar twitteren. Grappig!

We zijn op tijd voor de zonsondergang in de Grand Canyon, en zien nu ook voor het eerst de Colorado door de Canyon stromen. Het is weer geweldig indrukwekkend! Als de zon hier onder is wordt het ook gelijk donker, en we lopen in de schemering naar een lodge om iets te eten als we ineens oog in oog staan met een rendier (denk ik tenminste dat dat de vertaling is van 'elk'). Hij komt recht op ons af, en achter hem ontwaren we er nog een! Ze blijken met zijn vijven te zijn en ze zijn prachtig! Een geweldige ervaring! We zijn na het eten (heerlijk, fajitas!) net op tijd voor de laatste shuttlebus terug naar Trailer Village, het was wederom een vermoeiende maar heerlijke dag!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!