18-07-2011: San Diego Zoo

Door I.H. Gelton - A long time ago

Vandaag staat een bezoek aan de San Diego Zoo op het programma. Met openbaar vervoer blijkt dit nogal onhandig te zijn, 43 minuten en 42 stops en ook een paar keer overstappen, dus we besluiten maar met camper en al naar de Zoo te gaan, we vertrouwen erop dat we die daar vast wel ergens kunnen parkeren.

De dierentuin is prachtig! Het eerste dier waar we op stuiten is er al een die we nog nooit gezien hebben: een Alligator Snapping Turtle, een schildpad uit de tijd van voor de dinosaurussen en superlelijk (google 'm maar!). Wat wij ook in Nederland niet in dierentuinen hebben: koala's, superschattig! Maar waar we natuurlijk het meest naar uitkeken: de reuzenpanda. Ze hebben er twee, maar een van de twee is nogal gestresst en vanwege een verbouwing van hun verblijf en de daarmee gepaard gaande herrie houden ze die binnen. Maar de andere was buiten en dat was fantastisch, het is echt net een grote knuffelbeer.

De dierentuin heeft de grootste collectie Galapagos-schildpadden ter wereld, en van de eerste zending die ze in 1928 van het Charles Darwin Research Station toegestuurd kregen lopen er nog steeds een paar rond, meer dan 100 jaar oud!

Het is een geweldige dierentuin, hoewel het jammer is dat er toch wel veel dieren niet zichtbaar waren voor publiek doordat ze binnen waren, zo hebben we slechts 1 gorilla gezien, geen orang oetans, geen chimpansees, slechts 1 panda en zo waren er nog meer, of de dieren waren duf door de warmte. Ook kwamen we tot de conclusie dat ons eigen Blijdorp zo gek nog niet is... Maar het blijft prachtig, mede dankzij de bijzondere vegetatie. Alweer een lekker dagje!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!