22-07-2011: Los Angeles - Universal Studios

Door I.H. Gelton - A long time ago

Vanmorgen vroeg opgestaan om op tijd richting Universal Studios te gaan. Onderweg stellen we nog even onze overnachtingsplaats voor vannacht zeker (met een late arrival, Universal is tenslotte tot 21:00 open!). We verwachtten een enorme drukte op de weg in deze stad waar meer dan 4 miljoen mensen wonen, maar het valt reuze mee; het is een klein uurtje rijden en iets over negenen parkeren we de camper pal voor de ingang - je betaalt wat meer maar dan heb je ook wat :-)

Universal Studios ziet er 'awesome' uit (zeggen Judith en Jeroen) en alle shows die we zien zijn geweldig: een enge en spannende tour door het House of Horror, een spectaculaire show in Waterworld, een kleddernatte afdaling in Jurassic Park (gelukkig was het inmiddels warm geworden), een superleuke 4D-film Shrek, een gave special-effectshow en een waanzinnige, bizarre virtuele achtbaan in het Simpsons themapark Krustyland. Maar het hoogtepunt was toch echt de Universal Studios Bustour; we moesten hier weliswaar meer dan 70 minuten in de rij(pfffffffffff............) maar het bleek absoluut de moeite van het wachten waard! De tour ging langs een aantal sets o.a. gebruikt in The Grinch, Apollo 13, Pirates of the Carribean, War of the Worlds, Back to the Future, Ghost Whisperer, Bruce Almighty etc etc. Vandaag werden er opnames gemaakt van Desperate Housewives en we konden een stukje van Wisteria Lane zien. Fantastisch om te zien hoe een vloedgolf een dorpje overstroomt en dan ook te zien hoe dat in een film gebruikt wordt, of een aardbeving mee te maken in een metrostation (terug te zien in een aflevering van Bones).

Echt AWESOOOOOOOOOOOOOOOME supervet keicool 'da bomb' (zeggen Judith en Jeroen) was de 360 graden 3D-film King Kong, midden in de tour, waarin de bus ineens omgeven was door reusachtige dinosaurussen die in gevecht waren met King Kong, echt fantastisch!!! Jeroen en Judith hebben ook nog een achtbaan gedaan in The Mummy, wat een leuke attractie was maar helaas is Jeroen daar zijn gisteren aangeschafte baseballcap van de Angels kwijtgeraakt. Hopelijk vinden ze hem nog terug en kunnen we die morgen ophalen, anders is het een duur grapje voor Jeroen (zo'n pet kost toch $40!). Het is alweer laat als we op de campsite aankomen, we zullen morgen bij daglicht wel zien hoe het er hier uitziet!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!