27-11-2011: San Francisco

Door I.H. Gelton - A long time ago

Vandaag een hele dag om door San Francisco te struinen. Zoals verwacht is het erg fris dus we gaan voorbereid op pad. Als eerste gaan we naar Lombard Street, de schuinste straat van de stad. Deze straat ligt op zich redelijk dicht bij het hotel, maar wat Lombard Street naar beneden loopt zullen wij toch echt eerst naar boven moeten lopen.... Het uitzicht bovenaan naar links, rechts, voor en achter vergoedt veel.

Dan gaan we heel toeristisch met een sight-seeing bus de Golden Gate Bridge over, het is wel niet zo ver om te fietsen (1.7 mile), maar het waait heel erg en de brug ligt compleet in de mist, het is echt niet warmer dan 10-12 graden en zulke dikke jassen hebben we nou ook weer niet mee. Het is een indrukwekkende brug en onze chauffeur zit vol met leuke weetjes, blijkt in de toer ernaartoe.. Aan de andere kant van de brug ligt Sauselito, een stad waar de gemiddelde huizenprijs 1.2 miljoen dollar is en waar je niet meetelt als je niet in een Mercedes, BMW, Maserati of Lamborghini rijdt. Daar hebben we even rondgelopen en wat gegeten. Leuk!

Als we weer terugzijn in San Francisco lopen we richting Fishermans Wharf met Pier 39 en de zeehonden in de baai. Een erg leuk gezicht, onvoorstelbaar dat die dieren daar gewoon zijn komen aanwaaien (1990) en nooit meer zijn weggegaan.

Tegen een uur of half acht zijn we allemaal moe, we gaan op Pier 39 nog even eten (een bijzonder niet-lekkere pizza, trouwens) en gaan dan met de bus terug naar het hotel, waar we de koffers re-organiseren en gaan slapen. Mor;gen vliegen we naar huis!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!